Lietuvoje investuotojų dviems savo restoranams ieško „Rosinter Restaurants“

Lietuvoje galimybių plėsti savo tinklą franšizės pagrindu ieško viena didžiausių Rusijos maitinimo bendrovių "Rosinter Restaurants".

Grupė ieško investuotojų dviem valdomiems tinklams: picerijoms "Il Patio" ir sušių restoranams "Planeta Susi", penktadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Geriausias sprendimas būtų rasti vieną stiprų franšizės gavėją, kuris įsuktų abu tinklus, nes jų sistemos yra daugiau ar mažiau panašios, galima sujungti du prekės ženklus po vienu stogu. Tačiau jei atsirastų du stiprūs rinkos dalyviai, tai taip pat galėtų puikiai veikti", - sakė grupės viceprezidentė Svetlana Knyazeva.

Ji šiuo metu koordinuoja beveik 400 restoranų 40-yje miestų valdančios kontroliuojančiosios bendrovės plėtrą franšizės pagrindu. Besidominčių šių tinklų franšize Lietuvoje jau yra, tačiau kol kas tai esą tik žvalgybos ir svarstymai.

Užsienio franšizės davėjai Lietuvoje potencialą mato ir patys žvalgosi verslo, kuris norėtų investuoti. Galimi Lietuvos investuotojai šiuo verslo modeliu tai pat domisi daugiau, tačiau dar vangiai.

"Brand 4 Baltic" organizavusio Lietuvos franšizės centro direktorius Severinas Žilinskis tikina, kad ne visiems investuotojams rūpi tik bendra Baltijos rinka. Jis skaičiuoja, kad iš visų besidominčių franšizės davėjų apie trečdalį norėtų investuoti Lietuvoje, trečdalis - Baltijos rinkoje, o likusiems priimtini abu variantai.

Anot jo, Lietuvoje tokio verslo modelio paklausa yra ir ji auga, kreipiasi daugiau potencialių investuotojų. Ir vis dėlto žinomumas dar nėra toks didelis, kokio norėtųsi. Tam tikra galimų investuotojų abejonė yra viena iš kliūčių aktyvesnei franšizės plėtrai.

DnB NORD banko grupės vyriausioji ekonomistė Jekaterina Rojaka sako, kad franšizės augimo perspektyvos Baltijos šalyse yra didelės, jau pirmieji metai po nuosmukio, 2011-2012-ieji, turėtų būti tikrai įspūdingi ir tai esą galėtų patraukti dėmesį.

"Rosinter Restaurants" - ne vieninteliai franšizės davėjai, kurie žvalgosi investuotojų Lietuvoje ar Baltijos šalyse. Lietuvoje investuotojų lauktų franšizės davėjai iš Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Lenkijos, JAV, Australijos.


Šiame straipsnyje: darbuotojaidarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių