Lietuvoje darbo neturi dešimtadalis 15-24 metų amžiaus gyventojų

Statistikos departamentas (SD) aiškina, kad paskelbtas 32,9 proc. jaunimo nedarbas neatspindi visos šios amžiaus grupės padėties.

„Paskelbtas 32,9 procento jaunimo nedarbo lygis reiškia, kad kas trečias darbo jėgai priskirtas jaunas žmogus buvo bedarbis, -– trečiadienį išplatintame pranešime teigia SD. – Palyginti su visais šios amžiaus grupės gyventojais, 2011 m. kas dešimtas, ne kas trečias 15–24 metų amžiaus asmuo buvo bedarbis“.

Jame pažymima, kad gyventojų užimtumo statistinio tyrimo vertinimais, 2011 metais Lietuvoje buvo 45,3 tūkst. jaunų bedarbių. 15–24 metų amžiaus asmenų nedarbo lygis nuo 35,1 procento 2010-aisiais sumažėjo iki 32,9 procento 2011-aisiais.

Išankstiniais duomenimis, 2011 metais trečdalis 15–24 metų amžiaus asmenų sudarė darbo jėgą.

Praėjusią savaitę per neoficialų Europos Vadovų Tarybos susitikimą Europos Komisijos (EK) pirmininkas Jose Manuelis Barroso (Žozė Manuelis Barozas) kreipėsi į aštuonias Europos Sąjungos (ES) valstybes, tarp jų ir Lietuvą, siūlymas steigti veiklos grupes jaunimo nedarbui mažinti. Lietuvoje, Ispanijoje, Graikijoje, Slovakijoje, Italijoje, Portugalijoje, Latvijoje ir Airijoje jaunimo nedarbo lygis yra daug didesnis nei ES vidurkis.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė praėjusią savaitę susitikusi su socialinės apsaugos ir darbo ministru pabrėžė, kad didelį jaunų žmonių nedarbą lemia tai, kad atsakingos institucijos nevertino šios problemos kaip rimtos.


Šiame straipsnyje: nedarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nukasčiadabar

Nukasčiadabar portretas
Kodėl darbo turi turėti tie, kuriems 15, 16 ar 17 metų? Kas čia per statistika? Tokiems vaikams mokytis reikia, o ne dirbti. Koks lopas sugalvojo rinkti tokią statistiką? Juk tai valstybės pinigų švaistymas. Atsipeikėkite, išsimiegokite ir dirbkite normaliai, biurokratpalaikiai!

Aha

Aha portretas
Jo, nes visur, kur paziuresi, sedi pensininkai, su savo tarybiniais snukiais....

ps aha

ps aha portretas
a kur tu sedi debilas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių