Lietuvoje buriamos statybininkų brigados darbams Afrikoje

Statybos ir baldų sektoriaus bendrovės, rudenį paskelbusios apie planus plėtoti veiklą Nigerijoje, jau buria personalą darbams Afrikos žemyne.

Statybų bendrovė „Ranga IV" projektams Nigerijoje pirmiausia žada įdarbinti kelių tiesimo ir infrastruktūros plėtojimo specialistų - šiuo metu ieškoma gamybos direktorių, projektų vadovų, geodezininkų, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios".

Bendrovė numato įdarbinti keliolika žmonių dar šiemet arba kitų metų pradžioje.

„Ranga IV" yra suskaičiavusi, kad planuojamiems darbams Nigerijoje gali prireikti ir kelių tūkstančių darbininkų iš Lietuvos.

„Jungtinės pajėgos", Afrikoje planuojančios plėsti projektavimo veiklą, vadovas Algirdas Kaušpėdas, sako, kad šiuo metu Nigerijoje dirba vienas jų žmogus.

Medienos ir baldų gamybos „Libra group", Nigerijoje ketinančios užsiimti Lietuvoje gamintų baldų, parketo ir durų prekyba, vadovas Tomas Juška pasakoja, kad jų bendrovė jau įkūrė biurą Lagoso mieste, ten darbuojasi trys lietuviai.

Į Nigeriją bendrovės atsigręžė smukus statybos sektoriui Lietuvoje. Viliamasi, kad menkai išvystytoje šalyse pavyks rasti pelningų nišų.

„Ranga IV" kol kas neturi pasirašiusi sutarčių, tačiau derasi dėl įvairių projektų. Pradėti veiklą žada nuo kelių ir infrastruktūros projektų: tiltų, viadukų. „Ranga IV" taip pat veda derybas dėl naftos gavybos įmonės, cemento gamyklos, elektrinės statybų, svarsto ir apie gyvenamuosius kvartalus.

Pirmąsias sutartis viliamasi suderinti dar šiemet, tada paskelbs ir apie projektų vertes.

Verslo rizikos bendrovės mato mažai, nes Nigerijoje vykdytų valstybinius, o ne privačius užsakymus ir pačios neinvestuotų, o tik atliktų darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių