Lietuvių pasitikėjimas mažėja toliau

Statistikos departamentas praneša, kad vartotojų pasitikėjimo rodiklis lapkričio mėnesį buvo minus 41. Tai pats mažiausias pasitikėjimo rodiklis per visą tyrimo laikotarpį nuo 2001 m. gegužės mėn. Palyginti su spalio mėnesiu, jis sumažėjo 6 procentiniais punktais.

Palyginti su praėjusiu mėnesiu, daugiau gyventojų prognozavo bedarbių skaičiaus augimą, šalies ekonominės padėties ir savo namų ūkio finansinės padėties blogėjimą per artimiausius metus. 

18 procentų gyventojų teigė, kad namų ūkio finansinė padėtis per praėjusius metus pagerėjo, 35 - kad pablogėjo, o 45 procentai gyventojų atsakė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per metus nepasikeitė.

Vertindami savo šeimos finansinės padėties tikėtinus pokyčius, 9 procentai gyventojų nurodė, jog tikisi pagerėjimo, 46 - pablogėjimo. 42 procentai apklaustųjų atsakė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per artimiausius metus nesikeis.

Lapkričio mėnesį 81 procentas gyventojų prognozavo bedarbių skaičiaus augimą per artimiausius 12 mėnesį.

Per metus vartotojų pasitikėjimo rodiklis sumažėjo 33 procentiniais punktais. Ypač pasikeitė gyventojų nuomonė apie tikėtiną bedarbių skaičiaus augimą. Per metus gyventojų, prognozuojančių bedarbių skaičiaus augimą, dalis padidėjo nuo 12 iki 81 procento.

Vartotojų nuomonių tyrimą iš dalies finansuoja Europos Sąjunga. Tyrimas atliekamas apklausiant 1200 atsitiktinai iš Lietuvos Respublikos gyventojų registro atrinktų respondentų. 


Šiame straipsnyje: pasitikėjimasvartotojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių