Lietuvių kelionių geografija plečiasi

Populiariausios tarp lietuvių turistinės vietos yra Turkija, Graikija, Šiaurės Afrika ir Alpės, tačiau kelionių geografija nuolat plečiasi. Kelionių organizatoriai tikina, kad šiemet padaugėjo kelionių iš Lietuvos į Dubajų, Hošiminą (Vietnamas), Singapūrą, Kvalą Lumpūrą (Malaizija), Osaką ir Nagoją (Japonija) bei Astaną ir Alma Atą (Kazachstanas).

Didžiausio Baltijos šalyse kelionių agentūrų tinklo „West Express" apyvarta per pirmąjį šių metų pusmetį pasiekė 98 milijonus litų. Tai 8 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai.

„Viso pasaulio turizmo rinka vidutiniškai auga po 4 proc., tad šis rodiklis neblogas", - sako „West Express" generalinis direktorius Andrius Sideravičius.

„West Express" parduotų atostoginių kelionių kiekis, palyginti su praėjusiais metais, per pirmąjį šių metų pusmetį išaugo 32 procentais, o kruizinių kelionių - net 42 procentais.

Pernai su „West Express" į pusantro šimto valstybių skrido daugiau nei 200 tūkstančių žmonių. Tarptautinei verslo kelionių organizavimo grupei „Hogg Robinson Group" atstovaujančio „West Express" tinklo apyvarta 2007-aisiais siekė 186,5 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių