Lietuviškos prekės Rusijos parduotuvėse - su svastika

Maskvos parduotuvių lentynose ant lietuviškų prekių klijuojami lipdukai su svastika. Nors oficialiai nepatvirtinta, manoma, kad lipdukus ant prekių jau gulinčių lentynose klijuoja Kremlių remiančio jaunimo judėjimo „Naši“ aktyvistai.

Ši organizacija praėjusią savaitę ragino skelbti boikotą prekėms iš Lietuvos, nes Klaipėdos teismas esą pripažino svastiką Lietuvos istorijos paveldu.

Lietuvos ambasados Rusijoje įgaliotasis ministras Andrius Pulokas pirmadienį sakė, kad lipdukai ant lietuviškų produktų nėra paplitęs reiškinys, o vienkartinė akcija.

"Ši informacija pasirodė internete, taip pat pranešė radijo stotis "Echo Moskvy". Tai buvo vienkartinis atvejis. Buvo specialiai įdėta į internetą ir, matyt, bandoma visais įmanomais būdais paskleisti, sukelti informacines bangas. Ambasados darbuotojai patys tokių dalykų nėra matę", - telefonu iš Maskvos sakė diplomatas.

"Nėra jokio masinio reiškinio. Matyt, nėra sudėtinga paimti keletą lipdukų, užklijuoti, įdėti į internetą", - pridūrė A.Pulokas.

Prieš porą savaičių Klaipėdos miesto apylinkės teismas nutraukė administracinio teisės pažeidimo bylą keturiems vaikinams, kurie į Vasario 16-osios eitynes atsinešė plakatus, su senoviniais juvelyriniais dirbiniais su svastikos motyvu.

Vaikinų turėtus plakatus su svastikomis teismas įvertino ne kaip nacistinės Vokietijos simbolius, o kaip Lietuvos istorijos paveldą. Kernavėje rasta senovinių žiedų, segių, apyrankių su svastikų atvaizdais.

Penktadienį Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui apskundė uostamiesčio apylinkės teismo nutartį.


Šiame straipsnyje: svastikasvastikos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių