Lietuvis kaltinamas grobęs Čikagos bankus

FTB duomenimis, pirmadienį vakare Čikagoje sulaikytas sukčiavimu įtariamas 28 metų lietuvis Tomas Leiskūnas. Vyriškis kaltinamas iš bankų išviliojęs 3,7 mln. dolerių vertės paskolų ir nemokėjęs už jas mėnesinių įmokų.

Pildydamas paraiškas paskoloms įsigyti, T.Leiskūnas nurodydavo fiktyvią darbovietę „Tom's Hardwood Flooring", kurioje jis neva dirba vadovu ir gauna daugiau nei 16 tūkst. dolerių algą.

FTB agentai nustatė, kad tokia įmonė neegzistuoja, o  T.Leiskūnas iš tiesų uždirba 2 tūkst. dolerių. Įtariama, kad lietuvis iš skirtingų bankų tokiu būdu gavo šešias paskolas asmeniniam būstui įsigyti.

Įtariama, kad Tomas Leiskūnas, dar žinomas ir Elidijaus Pocevičiaus vardu, sukčiavo ir kitokiu būdu - apsimesdamas gyvenamųjų namų pirkėju. FTB mėgina išaiškinti asmenis, padėjusius jam įvykdyti šiuos nusikaltimus. Manoma, kad taip lietuvis užsidirbo 106 tūkst. dolerių.

Šiuo metu T.Leiskūnas uždarytas į Čikagos miesto pataisos darbų koloniją, kur laukia, kada bus paskirta jo teismo data. Už minėtus nusikaltimus jam gresia 30 metų kalėjimo.


Šiame straipsnyje: vagisČikagapinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių