Lietuviai rusams gamins paauksuotus langus

Medinių langų gamintoja „Doleta" planuoja pradėti paauksuotų langų rėmų gamybą. Ši išskirtinė bendrovės produkcija bus eksportuojama į Rusiją, Kazachstaną ir arabų šalis.

Naujienų agentūra newsru.com rašo, kad „Doleta" jau turi patirties, rinkai pateikdama prabangos prekes: įmonė jau kurį laiką gamina bronza dengtus langų rėmus. Tad auksiniai rėmai - dėsningas ir planuotas žingsnis. „Mes stengiamės patenkinti tam tikro visuomenės sluoksnio, galinčio įsigyti prabangesnius daiktus, poreikius", - rusų žurnalistams teigė „Doletos" atstovai.

Jiezne įsikūrusios įmonės vadovai tikina, kad kol kas apie paauksuotų langų rėmų eksportą kalbėti anksti. „Derybų būta, tačiau detalesnę informaciją paskelbsime vėliau", - portalui kaunodiena.lt sakė „Doletos" atstovė.

Bėginis paauksuoto rėmo iš raudonmedžio, eukalipto ar ąžuolo metras kainuos nuo 2 iki 5 tūkst. eurų. Pardavimo kaina priklausys nuo medienos rūšies ir rėmo skersmens.

Tačiau Rusijos valdžios atstovai guodžia tuos Maskvos gyventojus, kurie neįpirks paauksuotų rėmų: dar praėjusių metų lapkritį Rusijos sostinės meras pareiškė, kad gyventojai, kurių langai „žvelgia" į magistrales, langus su plastikiniais rėmais ir garso izoliacija gaus nemokamai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių