Lietuviai prognozuoja didesnes išlaidas

Beveik pusė Lietuvos gyventojų tikisi, kad jų atlyginimai didės toliau, tačiau dar didesnė dalis prognozuoja didesnes išlaidas. Turimų santaupų padidėjimo tikisi tik kiek daugiau nei trečdalis.

Tai rodo „Hansabanko" užsakymu rinkos tyrimų bendrovės rinkos „TNS Gallup" praėjusių metų pabaigoje atliktos apklausos duomenys.

„Pagrindinis dėmesys turėtų būti skiriamas finansiniam planavimui ir disciplinai, tačiau Lietuvos gyventojai vis dar vadovaujasi įpročio jėga. Net ir laukdami atlyginimų augimo, dauguma mūsų planuoja ir didesnes išlaidas, skirdami mažiau dėmesio taupymui", - sakė „Hansabanko" Klientų departamento direktorius Vitalijus Rancevas.

Apklausos duomenimis, 39 proc. gyventojų mano, kad per artimiausius metus jų finansinė padėtis pagerės, 38 proc. tikisi, kad ji išliks nepakitusi, 14 proc. laukia finansinės padėties pablogėjimo.

Populiariausiu taupymo būdu išlieka pinigų laikymas banko sąskaitoje - tai daro 64 proc. apklausos dalyvių, nors tik 45 proc. teigia, jog tai daryti yra naudinga. Terminuotųjų indėlių nauda tiki 34 proc. gyventojų, tačiau juos turi tik kas penktas apklausos dalyvis.

Renkantis kur investuoti gyventojai vis dar nėra linkę pasitikėti profesionaliais konsultantais - tai daro tik 5 proc. apklausos dalyvių. Net 65 proc. dėl investavimo tariasi su šeimos nariais, o 37 proc. sprendimus priima nesivadovaudami patarimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių