Lietuviai nėra įpratę draustis internetu

Draudimo bendrovės „BTA Draudimas" atlikta klientų apklausa parodė, kad 85 proc. apklaustųjų nėra linkę draustis internetu. Iš jų 68 proc. respondentų nežino, kad galimybė apsidrausti internetu apskritai egzistuoja.

Atlikus apklausą paaiškėjo, kad 19 proc. respondentų mano nesugabėsiantys tinkamai atlikti draudimo procedūros internete. Tuo tarpu dar 13 proc. apklausoje dalyvavusių draudėjų teigė internete netvarkantys jokių savo finansinių reikalų.

Neseniai bendrovės „Gemius Baltic" atlikti tyrimai rodo, jog trečdalis 18-44 metų šalies gyventojų yra bent kartą internete pirkę prekes ar paslaugas.

„Šie skaičiai nuteikia optimistiškai bei rodo, kad Lietuvoje yra pakankamai vartotojų, išnaudojančių interneto privalumus. Tikime, kad artimiausiu metu Lietuvos gyventojai ir draudimo paslaugas aktyviau užsisakys internetu, nes įvertins šio būdo operatyvumą ir spartumą bei galimybę sutaupyti laiko ir pinigų", - sakė bendrovės analitikai.

„BTA Draudimo" klientų apklausa atlikta rugsėjo pradžioje, apklausta daugiau nei 2 tūkst. žmonių didžiuosiuose šalies miestuose. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių