Lietuviai - nelojalūs darbuotojai

Lietuvos darbuotojus ir darbdavius siejantis ryšys stiprėja, tačiau lietuvių prisirišimo prie darbo vietos indeksas pasaulyje išlieka žemesnis nei Europos (59 balai) ar pasaulio (60 balų) vidurkiai.

Palyginti su praėjusiais metais, prisirišimo indeksas pakilo 6 balais iki 50 balų - tai yra aukščiausias iki šiol užfiksuotas lojalumo indeksas Lietuvoje. Tai atskleidė didžiausios šalyje visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „TNS Gallup" atlikta apklausa.

Tyrimas atskleidė, kad didesnį lojalumą savo darbovietei nulemia teisingas atlygis už atliktą darbą, galimybės mokytis ir tobulėti, bendradarbiai, su kuriais smagu dirbti, malonus vadovas ir pojūtis, kad žmogus yra vertinamas kaip darbuotojas. 85 proc. respondentų teigė esantys patenkinti savo darbu, iš jų trečdalis sakė esą ypatingai patenkinti. 71 proc. rekomenduotų savo darbdavį draugams ir pažįstamiems, o trys ketvirtadaliai dar kartą įsidarbintų dabartinėje darbovietėje.

Didžiausias lojalumo indeksas užfiksuotas telekomunikacijų ir informacinių technologijų sektoriuje, verslo paslaugų, finansų ir draudimo bei statybos sektoriuose. Žemiausias darbuotojų prisirišimo indeksas - sveikatos priežiūros ir socialinio darbo sektoriuje.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių