Lietuviai mieliausiai renkasi vartojimo lizingo paslaugas

Lietuvos gyventojams iki šiol patraukliausia kreditavimo paslauga išlieka vartojimo lizingas, rodo Prancūzijos banko „Societe Generale“ grupei priklausančios vartojimo lizingo paslaugas bei kreditus teikiančios finansų įstaigos „General Financing“ užsakymu rugsėjo mėnesį atliktas visuomenės nuomonės tyrimas.

Vartojimo lizingo, pirkimo išsimokėtinai paslaugas tyrime dalyvavusieji įvertino 7,89 balais iš 10, t.y. 0,47 balo daugiau nei 2010 m. vasarį. Net 40 proc. apklaustųjų teigė, kad jiems yra svarbu, jog kreditavimo bendrovė teiktų vartojimo lizingo paslaugas.

Tyrimas parodė, kad vartojimo lizingo, pirkimo išsimokėtinai paslaugas labiausiai vertina 21-29 metų amžiaus žmonės, jos patrauklesnės moterims ir kaimo gyventojams.

„Ankstesni mūsų daryti tyrimai parodė, kad šalies gyventojai mielai naudojasi vartojimo lizingu, nes mano, kad finansų įstaigos šią paslaugą teikia skaidriai ir aiškiai pristatydamos visas išlaidas, - sako K. Balakinas. - Ši tendencija kol kas išlieka.“

Nepaisant to, kad išsimokėtinai prekes ir paslaugas žmonės gali įsigyti jau daugiau nei 10 metų, didelė dalis nežino, kuo skiriasi pirkimas išsimokėtinai ir išperkamoji nuoma.

„Pagrindinis skirtumas yra tas, kad naudodamasis išperkamąja nuoma žmogus įgytos prekės savininku tampa tik sumokėjęs paskutinę paskolos įmoką. Tuo tarpu naudodamasis pirkimo išsimokėtinai paslauga, asmuo prekės savininku tampa iš karto, vos tik pasirašęs sutartį“, - pasakoja „General Financing“ generalinis direktorius.

„General Financing“ duomenimis, šiuo metu pirkdami prekes išsimokėtinai šalies gyventojai vidutiniškai skolinasi 1300 litų. 

Antroje vietoje pagal patrauklumą lietuviams yra bankų vartojimo kreditai (jiems suteikti 6,36 balai). Greitieji kreditai nelaikomi patrauklia paslauga (jiems buvo suteikti tik 3,87 balai iš 10 galimų).

Visuomenės nuomonės tyrimą šių metų rugsėjo 1-20 dienomis atliko rinkos tyrimų agentūra „Synopticom Ad Research“, telefonu buvo apklausta 1000 šalies gyventojų.


Šiame straipsnyje: lizingaskreditas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių