Lietuviai linkę investuoti į kaimynines rinkas

Lietuvos gyventojai gali rinktis vis įvairesnes galimybes investuoti pinigus pasaulio vertybinių popierių rinkose.

„Lietuvos gyventojai sparčiai tobulėja investavimo srityje. Jie turi daugiau informacijos, atidžiau seka situaciją rinkose ir ieško įvairesnių investavimo sprendimų bei pasiūlymų. Todėl šiandien savo klientams mes siūlome ne tik įprastus akcijų ar obligacijų fondus, investuojančius vienoje ar kitoje geografinėje rinkoje, bet ir fondus, kurie specializuojasi atskirose srityse, pavyzdžiui, biotechnologijų ar gamtos išteklių", - sako „Hansabanko" analitikai.

Bankas pastebi, kad lietuviai net ir tada, kai rinkoje yra neapibrėžta situacija, linkę investuoti rizikingiau. „Net 59 proc. mūsų klientų investicijų yra nukreipta į besivystančiose rinkose investuojančius akcijų fondus. Tiesa, šiemet ši dalis, palyginti su praėjusiais metais, kai ji buvo 66 proc., yra kiek mažesnė. Sparčiai populiarėja investicijos į fondų fondus - jei prieš dvejus metus į šį investavimo produktą buvo investuota vos 3 proc. klientų lėšų, prieš metus - 7 proc., tai šiandien šis skaičius išaugo iki 19 proc.", - pastebi ekspertai.

Lietuviai investuotojai linkę rinktis tokius fondus, kurie investuoja į geografiškai jiems artimus regionus - Rytų Europą, Rusiją, Balkanus, nepaisant to, kad šios rinkos gali būti ir rizikingesnės.

Vertybinių popierių komisijos 2008 m. kovo 31 d. duomenimis, bendras Lietuvoje platinamų kolektyvinių investavimo sutarčių turtas buvo kiek didesnis nei 1,9 mlrd. litų, į įvairius fondus investavę buvo 75,5 tūkst. žmonių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių