Lietuviai gamins ŽIV ir hepatitą nustatančius reagentus

Lietuvos medicininės diagnostikos bendrovė „Sorpo" šiais metais planuoja pradėti reagentų rinkinių, skirtų nustatyti ŽIV, hepatitus B ir C bei daugelį kitų ligų, gamybą. „Sorpo" taps pirmąja Rytų Europos bendrove, gaminsiančia šiuos diagnostinius rinkinius.

Į naujų technologijų įdiegimą iš viso planuojama investuoti apie 1 mln. litų. Rinkiniai pagal kontraktinės gamybos sutartį bus gaminami didžiausioje šalies biotechnologijų bendrovėje „Fermentas".

„Šių rinkinių gamyba Lietuvoje - svarbus žingsnis šalies medicininės diagnostikos pramonėje. Iki šiol tokie rinkiniai į Lietuvą buvo tik importuojami, tačiau netrukus mes galėsime jais aprūpinti ne tik šalies sveikatos priežiūros įstaigas, tyrimų laboratorijas, bet ir pasiūlyti užsienio rinkoms", - teigia įmonės atstovas.

„Sorpo" iš viso planuoja pradėti gaminti 14 naujų rinkinių. Visi jie bus sertifikuojami pagal Europos Sąjungos reikalavimus. Naujieji rinkiniai veiks pagal itin tikslų realaus laiko polimerazinės grandininės reakcijos metodą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių