Lietuviai darbo ieško per pažintis

Pirmajame Lietuvoje socialiniame verslo tinklapyje Pros.lt buvo atlikta apklausa, kuri atskleidė, kad daugiau nei pusė apklaustųjų paskutinį savo darbą susirado naudodamiesi asmeninėmis pažintimis ar rekomendacijomis.

„Tokie rezultatai nestebina ir patvirtina Lietuvoje dominuojančią situaciją, kad pirmiausia žmonės ieško darbo naudodamiesi asmeninėmis pažintimis. O šių dienų situacija yra tokia, kad kuo daugiau ryšių žmonės turi su kitais asmenimis, tuo didesnės karjeros galimybės jiems atsiveria", - teigia socialinio tinklapio projekto vadovė Ieva Riaukaitė.

Kita apklaustųjų dalis (32 proc.) teigė, kad paskutinį darbą susirado pagal darbo skelbimus internete, o 12 proc. tinklapio narių - pagal skelbimus laikraštyje.

Apklausos metu respondentai buvo paprašyti atsakyti į klausimą, kaip dažnai reikėtų keisti darbą. Daugiausia žmonių (35 proc.) mano, kad darbo keitimas nėra susijęs su tuo, kiek laiko jame dirba ir pagal tai nesprendžia, kada reikėtų keisti darbą. Tuo tarpu 28 proc. apklaustųjų teigė, kad darbą vertėtų keisti kas 5 ir daugiau metų, o 27 proc. - kas 3-4 metus. Šie duomenys atskleidė, kad didžioji dalis žmonių vertina pastovumą ir vengia darbo kaitos, nors 8 proc. apklaustųjų teigė, kad darbą vertėtų keisti kas porą metų, 2 proc. - kartą per metus.

Atlikta apklausa parodė, kad žmonėms visai nesvarbu, ar darbovietei vadovauja vyras ar moteris (73 proc.). Visgi 22 proc. respondentų pirmenybę teiktų darbovietei, kuriai vadovauja vyras ir tik 5 proc., kuriai vadovauja moteris.

18 proc. apklaustųjų teigė, kad darbe nuotaiką sugadina bendradarbiai, 14 proc. - klientai, 13 proc. - vadovas, 11 proc. - oras. Tačiau 38 proc. apklaustųjų šie veiksniai neturi jokios įtakos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių