Lietuvai - palankus reitingų agentūros „Standard&Poor's“ ženklas

Tarptautinė reitingų agentūra "Standard&Poor's" peržiūrėjo Lietuvai suteiktą ilgalaikio skolinimosi reitingą ir jo perspektyvą iš neigiamos pakeitė į stabilią. Agentūra taip pat patvirtino pernai kovą Lietuvai suteiktą ilgalaikio skolinimosi vietos ir užsienio valiuta reitingą BBB ir trumpalaikio skolinimosi reitingą A-3.

Kaip skelbia Finansų ministerija, agentūra teigiamai įvertino įgyvendintas ir tęsiamas biudžeto konsolidavimo priemones bei tvirtą politinę valią išlaikyti stabilią nacionalinę valiutą pakeisdama šalies reitingo perspektyvą.

"Standard & Poor's" vertinimu valdžios sektoriaus deficitas 2009 metais galėtų siekti 9,5 proc. BVP, o 2010 metais gali sumažėti iki 8 proc. BVP.

Agentūra atkreipia dėmesį, kad jei būtų priimami politiniai sprendimai nebevykdyti užsibrėžtų finansų stabilumą įtvirtinančių ir tuo pačiu skolinimosi poreikį mažinančių uždavinių, susidarytų sąlygos reitingų bloginimui. Kita vertus, pažymi agentūra, tolesnės reformos, kurios užtikrintų subalansuotą ekonomikos augimą bei narystės euro zonoje kriterijų atitikimą, sudarytų sąlygas reitingų gerinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių