Lietuvai atveriamos šveicariškos bankininkystės durys

Naujos investavimo galimybės ir šveicariška privačios bankininkystės praktika nuo šiol prieinama ir Lietuvos gyventojams: Ūkio bankas pasirašė bendradarbiavimo susitarimą su "Credit Suisse" - vienu žinomiausių pasaulyje Šveicarijos bankų.

Šveicarai Ūkio banką pasirinko po ilgų derybų ir atrankos. Ūkio bankas tapo pirmuoju ir vieninteliu banku Lietuvoje, teikiančiu Šveicarijos banko paslaugas. Lietuvos ir Šveicarijos bankai bendradarbiaus privačios bankininkystės srityje.

"Mūsų šalies žmonėms bus siūlomi pasaulyje pripažinti "Credit Suisse" privačios bankininkystės produktai. Naudojantis "Credit Suisse" paslaugomis galima investuoti į viso pasaulio fondus, ne tik į tuos keliasdešimt fondų, kuriuos iki šiol siūlė Lietuvos bankai ir investicinės bendrovės. Ūkio banko klientai turi galimybę rinktis daugiau nei 100 investicinių fondų skirtinguose pasaulio kampeliuose", - sakė Ūkio banko Privačios bankininkystės departamento direktorė Živilė Geralavičiūtė-Davödov.

Viena siūlomų naujovių - galimybė investuoti į auksą. Kol kas tokios galimybės Lietuvos bankai neteikė. Pasak Ūkio banko Privačios bankininkystės departamento direktorės, investicijos į auksą šiuo metu vertinamos kaip vienos patrauklesnių investicijų.

Be šios paslaugos, Ūkio banko privačios bankininkystės klientams bus siūloma daugiau nei 50 tradicinių ir netradicinių investavimo priemonių.

"Iš jų galima paminėti investicijas į brangakmenius, kitus tauriuosius metalus. Bus siūlomos ir kitos netradicinės sritys, leidžiančios susigrąžinti investicijų prieaugį net ir ekonominio nuosmukio laikotarpiais", - sakė Ž.Geralavičiūtė-Davödov.

"Credit Suisse" savo veiklą organizuoja vadovaudamasis vieno banko principu, t.y. banko privačios bankininkystės klientai iš vienų rankų gaus galimybę investuoti į viso pasaulio bankų platinamus investicinius fondus. Lietuvos banko klientai galės investuoti ne tik Europoje, bet ir visoje Amerikoje, Australijoje ir kitose pasaulio šalyse.

"Pradėję bendradarbiauti su "Credit Suisse" ne tik žengėme didelį žingsnį pirmyn kaip bankas, tačiau taip pat aukštyn pakėlėme Lietuvos bankininkystės paslaugų kartelę", - sakė Ūkio banko Privačios bankininkystės departamento direktorė.

Ūkio banko Privačios bankininkystės specialistai nuo šiol turės galimybę savo klientus konsultuoti naudodamiesi pažangiomis "Credit Suisse" programomis, gauti visą reikalingą informaciją apie pelningiausius pasaulio investicinius fondus, jų pelno prognozes.

"Credit Suisse" yra 1856 m. įkurta finansinių paslaugų kompanijų grupė, aptarnaujanti savo klientus visame pasaulyje. Bankas specializuojasi investicinės, privačios bankininkystės bei turto valdymo srityse. Pagrindinė "Credit Suisse" būstinė yra Ciūriche, Šveicarijoje.


Šiame straipsnyje: ekonomikaŪkio bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių