Lietuva turistų skaičiumi aplenkė Estiją

Valstybinis turizmo departamentas kelbia, kad Lietuva šių metų I pusmečio turizmo rodikliais lenkia Estiją. Per pirmuosius šių metų mėnesius mūsų šalį aplankė 1,5 mln. ir vidaus, ir užsienio turistų. Kaimynai estai jų sulaukė mažiau – 1,2 mln. Daugiausiai užsienio svečių Lietuva sulaukė iš svarbiausių turizmo rinkų, teigiama pranešime spaudai.

Daugiausiai per pirmąjį metų pusmetį sulaukta svečių iš Lenkijos, Rusijos, Vokietijos, Baltarusijos ir Latvijos. Kiek mažiau – iš Estijos, Suomijos, Jungtinės Karalystės, Švedijos bei Prancūzijos. Lietuvą per šešis šių metų mėnesius aplankė 770 000 užsieniečių.

Įspūdingas šių metų I pusmečio turistų srautų augimas iš Izraelio – 83,2 proc., po to seka jau pirmą metų ketvirtį augimu išsiskyrusi Ukraina – 74 proc., tik keliais procentais atsilieka Pietų Korėja. Augimu džiugina ir prioritetinės Lietuvos turizmo rinkos. Turistų srautai iš Ispanijos augo 61 proc., iš Rusijos – 54 proc., o iš Baltarusijos – 52 proc.

Pirmąjį šių metų pusmetį augo ir viešbučių užimtumas. Šalyje jis siekė 40, 2 proc., o praėjusiais metais – 32 proc.

Lietuva lenkia estus ir užsieniečių skaičiaus augimu apgyvendinimo įstaigose. Estijoje jis siekia 17 proc., o Lietuvoje 25,2 proc. Iš šalies kurortų pagal svečių apgyvendinimą išsiskyrė Druskininkai (15 proc.), sugebėję Kauną ir Klaipėdą.

Savo šalies apgyvendinimo įstaigose šių metų I pusmetį apsistojo net 11,4 proc. daugiau lietuvių nei tuo pačiu metu praėjusiais metais.


Šiame straipsnyje: turizmasturistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

o koks rezultatas butu

o koks rezultatas butu  portretas
jei turizmo depas butu dirbes? nerealus... :DDD

vidma

vidma  portretas
tik te jau dabar vadinami turistai tai musubuve tauteciau gryzo plankyt savo namu

jola

jola portretas
pritariu vidmai, tai musiskiai grizta aplankyti namu, o tikru turistu mazoka ir ju mazes jei mes nekeisim padeties ir nuomones turistu labui.Turiu pavyzdi keltas Klaipeda-Karlshamn ir Riga-Stocholm. Gal musu turizmo dapartamentas galetu pakeliauti siais dviem keltais ir ivertinti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių