Lietuva šįmet įsisavino per 3 mlrd. litų ES paramos

Projektų vykdytojams per šiuos metus jau išmokėta 3,028 mlrd. litų ES struktūrinės paramos, Seimo Europos reikalų komiteto posėdyje teigė finansų viceministras Rolandas Kriščiūnas.

Iš viso Lietuva jau yra įsisavinusi 12 proc. ES 2007-2013 metams skirtos paramos. Tuo metu sutarčių pasirašyta daugiau kaip už 8 mlrd. litų arba 31 proc. visos struktūrinės paramos.

Norinčios gauti ES paramą šalies įmonės ir įstaigos jau pateikė prašymų gauti iš viso 14,596 mlrd. litų (56 proc.), nors paskirstyti numatyta daugiau - 17,685 mlrd. litų.

"Įsisavinimas šiandien galėjo būti šiek tiek geresnis, bet tokios yra realijos, tie skaičiai atspindi mūsų aplinką", - komiteto nariams sakė viceministras. Jis pabrėžė manąs, kad kitais metais Lietuva galėtų įsisavinti 5 mlrd. litų ES paramos.

Tuo metu šios savaitės pradžioje Lietuvos pramonės konfederacijos nariams kitų metų biudžeto projektą pristačiusi finansų ministrė Ingrida Šimonytė teigė, kad planuojama, jog ES struktūrinė parama kitąmet sudarys 8 mlrd. litų arba maždaug trečdalį viso valstybės biudžeto.

2007-2013 metais Lietuva iš ES gali gauti iš viso 25,87 mlrd. litų finansinės paramos.


Šiame straipsnyje: Finansų ministerijaES parama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių