Lietuva ragina trečiąsias šalis investuoti į švarią energetiką

Grįžti į straipsnį

Kęstas

Kęstas portretas
D.Grybauskaitė: ES vienybė būtina norint užtikrinti energetinį saugumą Saugiausios atominės elektrinės yra tada, kai jos nepastatytos ir niekada nebus statomos. Vienybė Europoje turi būti aplink jos centrą: technologiškai labiausiai išvystytą ir ekonomiškai galingiausią šalį Vokietiją, kuri atsisako branduolinės energetikos ir pereina prie atsinaujinančių šaltinių. Tai yra ateities darbo vietos. Tai yra energetinis saugumas Europoje. Tai yra tikrasis rūpinimasis Europos gamtos ir mūsų gyvenimo aplinkos išsaugojimu. Šalin stumiančius pražūtingas Lietuvai schemas mūsų turto grobstytojus. Jau gana. Nebeliko, ką jūs galėtumėte dar pavogti. Išvijome Rusiją. Išvykime ir šiuos gudruolius kartu su nevykėliais iš Japonijos.

Kęstas

Kęstas portretas
Radiacijos gausime visi Jei japonai pakartos avariją su Lietuvos elektrine (pavyzdžiui, užpuolus teroristams), tai aukšto radijoaktyvumo zonos susidarys net 250 km atstume. Užteks visai Lietuvai. Štai tyrimo rezultatų aprašymas: _Most of the radiation emitted by Japan's Fukushima Daiichi nuclear power plant after March's earthquake was blown out to sea, but some was deposited at hot spots on land. Toshimasa Ohara and his colleagues at the National Institute for Environmental Studies in Tsukuba, Japan, simulated the transport and deposition of iodine-131 and caesium-137, two radioactive materials that were released in large quantities. They found that 13% of iodine-131 and 22% of caesium-137 fell on land. Surprisingly, the deposition created hot spots at which caesium-137 levels reached up to 20 kilobecquerels per square metre as far away as the northern part of the Kanto Plain, some 250 kilometres from the plant. The levels predicted by the model roughly matched those recorded at 15 monitoring stations in the surrounding prefectures._ (Where the radiation went. Journal name: Nature, Volume: 477, Page: 9, Date published:(01 September 2011), Published online 31 August 2011)

muhaha

muhaha portretas
Lietuva ragina treciasias salis..O ka, Lietuva, tipo, jau antroji salis? Musmiryno wishfull thinking. :)

Demagogijos viršūnė

Demagogijos viršūnė portretas
Viskas turi turėti ribas. Tokiais pareiškimais visiškai juokiname pasaulį. Susitvarkytų grupė draugų savo kieme, tada gali kitus mokyti. Ar domėjosi kas nors iš ragintojų kas darosi su "švaria" energetika Lietuvoje, ar skaitė įdėmiai "atsinaujinančių energijos išteklių žlugdymo įstatymą". Nelabai ir yra analogų Europoje, kur taip buldozeriškai bolkuojama viskas, kas netelpa į atominės statybą ir elektros importą iš Rusijos.

Galerijos

Daugiau straipsnių