Lietuva ragina JAV intensyviau bendradarbiauti skalūninių dujų gavyboje

Jungtinėse Valstijose viešintis užsienio reikalų viceministras Egidijus Meilūnas paragino JAV administraciją aktyviau bendradarbiauti skalūninių dujų gavybos srityje.

"Turime puikias galimybes atverti naujus bendradarbiavimo su JAV administracija ir privačiomis JAV energetikos įmonėmis puslapius. Todėl kviečiame JAV administraciją aktyviau su mumis bendradarbiauti", – pranešime spaudai sakė viceministras. 
Baltijos regione vystomus energetikos projektus E.Meilūnas pirmadienį aptarė Vašingtone su JAV valstybės sekretorės specialiuoju įgaliotiniu energetikai ambasadoriumi Richardu Morningstaru.

Anot Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, viceministras pakvietė JAV administraciją kartu su Lietuvos ekspertais surengti regioninę konferenciją skalūninių dujų išgavimo Baltijos baseine tema.

Pasak ministerijos, R.Morningstaras informavo E.Meilūną, kad gegužės 20 dieną JAV Energetikos departamentas išdavė leidimą JAV energetikos įmonei "Cheniere" eksportuoti suskystintas dujas iš JAV ir tiekti jas "Cheniere" partneriams ir klientams visame pasaulyje. Tokia eksporto licencija išduota JAV pirmą kartą per pastaruosius 40 metų.
"Suskystintų dujų eksportas iš JAV į Europos ir viso pasaulio rinkas labai įtakos dujų kainas ir Lietuvoje. Dujas šiuo metu gauname iš Rusijos, ir jų kaina yra gerokai didesnė nei JAV vidaus rinkoje. Labai svarbu, kad Lietuvos įmonė "Klaipėdos nafta" jau pradėjo pokalbius su šia JAV kompanija", – teigė E.Meilūnas.

E.Meilūnas taip pat supažindino R.Morningstarą su Lietuvos reiškiamomis pretenzijomis dėl Rusijos ketinamos statyti atominės elektrinės Baltarusijoje ir tarptautinių skaidrumo įsipareigojimų plėtojant atominę energetiką nesilaikymo, sakoma URM pranešime spaudai.


Šiame straipsnyje: Skalūninės dujosDujos

NAUJAUSI KOMENTARAI

aras

aras portretas
Patys durniai lietuviai nesugeba savarankiskai ,savo turta paimti ir panaudoti,siulo kitiem ateiti i musu sali ir pasiimti tai kas brangiause ir butiniause siandiena.O gal nori kitus pasikviesti ir trinti lazankes ,atsieit tie kiti nedori ,nuo ju priklauso kainos ir t.t.. .Vienu zodziu kol nusikalteliai valdys Lietuva ,tol joje nebus gerai.

smailas

smailas portretas
Pritariu tau Arai tu teisus 100 Procentu...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių