Lietuva praverstų JAV parama statant suskystintų dujų terminalą, mano A.Kubilius

Lietuvai galėtų būti naudinga Jungtinių Valstijų technologinė parama statant suskystintų dujų terminalą, sakė Vašingtone viešintis Lietuvos premjeras Andrius Kubilius.

Ketvirtadienį po susitikimo su JAV valstybės sekretore Hillary Clinton (Hilari Klinton) Lietuvos Vyriausybės vadovas teigė, kad su aukščiausio rango JAV diplomate buvo aptarti ir energetinio saugumo klausimai.

"Plėtojant mūsų planus dėl suskystintų dujų terminalo, JAV parama gali pereiti nuo paramos darant įvairias studijas ir prie technologinės paramos. JAV kardinaliai pasikeitus apsirūpinimo dujomis situacijai, jie galėtų padėti technologijomis padėti apsirūpinti ir mums", - telefonu iš Vašingtono BNS sakė premjeras.

Lietuvos vyriausybė suskystintų gamtinių dujų terminalą "Klaipėdos naftos" bazėje tikisi pastatyti iki 2012 metų.

Pasak A.Kubiliaus, susitikime kalbėta ir apie bendradarbiavimą plėtojant branduolines technologijas.

"Jų aktyvesnis bendradarbiavimas statant atominę elektrinę tikrai būtų naudingas ir efektyvus. (...) Partnerystė su JAV administracija yra labai svarbi energetinį saugumą paverčiant realybe. Mūsų bendradarbiavimas ir partnerystė gali duoti didelių rezultatų mūsų regione", - sakė Lietuvos premjeras.

H.Clinton savo ruožtu pabrėžė, kad JAV supranta, jog energetinis saugumas Baltijos šalyse kelia rūpesčių.

"Mes taip pat pastebime, kad energetinis saugumas regione kelia rūpesčių ir aš buvau patenkinta išgirdusi kai kurias ministro pirmininko išsakytas idėjas, kurių Lietuva siekia. Mes laukiame glaudesnio bendradarbiavimo tarp Baltijos šalių, Lietuvos ir potencialių galimybių JAV kompanijoms, siekiant padėti surasti išeitis patikimai, nepertraukiamai energijai", - kalbėjo JAV valstybės sekretorė.


Šiame straipsnyje: kubiliusDujosClinton

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių