Lietuva prašys ES dar pusantro milijardo eurų atominės elektrinės uždarymui

Vėluojant pastatyti panaudoto branduolinio kuro saugyklą Lietuva prašys Europos Sąjungos dar pusantro milijardo eurų, pranešė LNK "Žinios".

Panaudoto branduolinio kuro saugyklos Lietuvoje turėjo būti pastatytos 2009 m. pabaigoje. Nepasitenkinimą saugyklas statančia bendrove “Nukem” Lietuva viešai reiškia visoje Europoje.

“Nesame patenkinti rangovo gebėjimais efektyviai realizuoti projektus, dėl to disktuojame, ginčijamės, ne tik Lietuvoje, bet ir Europos Sąjungos sostinėse”, - sakė ministras pirmininkas Andrius Kubilius.

Vėluojant pastatyti saugyklą atominės uždarymas  brangsta, nes reikia išlaikyti panaudotą kurą. Jo išlaikymas per mėnesį kainuoja keletą milijoną litų. Pinigai, skirti atominės uždarymui baigėsi, todėl Lietuva prašys Europos Sąjungos dar pusantro milijono eurų.

Pasak A.Kubiliaus iš rangovo reikalauti atsakomybės ir efektyvumo sudėtinga  dėl 2005 metais tarp atominės vadovybės ir tuometinės vyriausybės sudarytų sutarčių, kuriose numatytos palankesnės bendrovei, o ne valstybei sąlygos.

Energetikos ministerijos teisininkai ieško būdų nutraukti sutartį su šia bendrove.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių