Lietuva pagal turimas aukso atsargas yra 75-a pasaulyje

Lietuva pagal turimas aukso atsargas šiuo metu yra 75-a pasaulyje, rodo naujausi Pasaulinės aukso tarybos (angl. World Gold Council) duomenys.

Palyginti su šių metų pradžia, Lietuva palypėjo 2 pozicijomis aukštyn, pirmadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Tiesa, Lietuvos turimas fizinis aukso kiekis minimu laikotarpiu nepasikeitė - jis ir toliau siekia 5,8 tonos. Lietuvos banko atstovai anksčiau yra aiškinę, kad centrinis bankas nėra institucija, kuri siektų uždirbti parduodama auksą nors ir rekordinėmis kainomis - banko rezervų apimtis nesikeičia jau maždaug 20 metų.

Naujausiais duomenimis, Latvija pagal turimas aukso atsargas (7,7 tonos) užima 67 vietą, Estija -105 vietą (0,2 tonos). Pirmojoje vietoje yra JAV, kurios aukso atsargos siekia 8,1 tūkst. tonų.


Šiame straipsnyje: auksasaukso kainaaukso atsargos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Revoliucijonierius

Revoliucijonierius portretas
Ka cia svaigstat? USA senni nieko nebheturi, tik kasmketini deficita po 13 trilijardu doreliu, visi vakarai prasiskoline, ko mes irgi siekiamke (idealas juk) jei ne doreliukas spauzdinamas i kaire ir i desine, tai USA senai sudo gare butu prasmege, juk del to ir susipyko su putka ;) jau nekalbu apie kinie ius, kurie atsikrato USD jau senai. Nemmaniau, kad kauno diena bulvarinis skaitalas...

o kur dingo

o kur dingo portretas
laisvos Lietuvos zmoniu surinktas auksas atstatyti Lietuvai,kur jis iskeliavo ir kas nupirko Vokietijoje vargonus,kuriu dabar kaina 3milijardai???

xx

xx portretas
O vaikeli kaip puiku galu gale parduosim pelningai blokados metu sukauptus aukso dirbinius.Bet kazkodel siuo metu valdzia apie tai tyli kaip auksas buvo pigus visi laikrasciai mirgejo kad reik parduot o dabar vis tyli .\\turbut ? senai jis isgaraves.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių