Lietuva pagal investicijas trečdaliu lenkia ir Latviją, ir Estiją

Pagal pritrauktas užsienio investicijas Lietuva ženkliai lenkia ir Latviją, ir Estiją.

Naujausius skaičius ūkio ministras Dainius Kreivys šiandien pristatys Vilniuje susirinkusiai Investicijų patarėjų tarybai, kurioje –  garsių užsienio bendrovių atstovai.

„Pagal pradėtų įgyvendinti tiesioginių užsienio investicijų projektų skaičių Lietuva šiais metais yra visa galva aukščiau už Latviją ir Estiją. Kaimynus šiemet lenkiame trečdaliu“, - sako ūkio ministras D. Kreivys.

Duomenų bazės "fDiMarkets.com" duomenimis, per sausį-spalį paskelbta apie 26 naujų tiesioginių užsienio investicijų (TUI) projektų Lietuvoje įgyvendinimą, o tai atitinkamai 27 proc. ir 30 proc. daugiau nei Estijoje ir Latvijoje.

Patarti Vyriausybei, kaip gerinti Lietuvos investicinį patrauklumą, įtakingi tarptautinių kompanijų - „Microsoft“, „Barclays“, „IBM“, ,,TeliaSonera”, „Kesko“, „Siemens UK“ ir kt. vadovai į Vilnių atvyksta jau ketvirtą kartą.

„Tai, kad kompanijos vis dažniau investicijoms pasirenka Lietuvą, rodo, kad šalies patrauklumas yra pastebimai išaugęs. Dar pernai nusileidusi Estijai, šiemet Lietuva jau pritraukia daugiausiai kapitalo ir sukuria daugiausiai darbo vietų Baltijos šalyse“, - naujausius duomenis apibendrina „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Nocius.

Per 2010 m. sausį-spalį paskelbtus projektus Lietuvą turi pasiekti dar 778 mln. eurų arba 60,7 proc. ir 9,7 proc. daugiau nei Estijoje ir Latvijoje. Atitinkamai per tą patį laikotarpį Lietuvoje numatoma sukurti dar 2821 darbo vietą arba 23,7 proc. ir 36,6 proc. daugiau  nei Estijoje ir Latvijoje.

Naujausiais duomenimis, Vilniui tenka daugiausiai projektų, tarp jų – “Barclays”, “Western Union”,  “Cogent Communications”, po du projektus inicijuota Alytuje (“Coca-Cola”, “Graanul Invest”) ir Klaipėdoje (“Heidelberg Cement”, “Fortum”), dar po vieną projektą pasiekė Kauną, Kėdainius ir Naująją Akmenę.


Šiame straipsnyje: Baltijos šalysinvesticijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių