Lietuva ketina investuoti į turizmą

Kultūrinį, aktyvųjį, sveikatos ir dalykinį turizmą ūkio ministras Dainius Kreivys skelbia prioritetiniu ir žada į šias sritis investuoti visas jėgas.

"Ilgą laiką Lietuvoje nebuvo sudėliotos kryptingos turizmo politikos, nustatytų prioritetų, teisingai paskirstytų lėšų, sukurtų keliavimo po Lietuvą maršrutų", - penktadienį pristatydamas naują Lietuvos turizmo plėtros koncepciją sakė ūkio ministras.

Anot koncepcijos, kultūrinį turizmą sudaro UNESCO objektai, kultūros paveldas, įvairūs maršrutai, pavyzdžiui, popiežiaus Jono Pauliaus II piligrimų kelias, Baroko kelias, Gintaro kelias, bei nematerialusis paveldas - toks, kaip dainų šventės.

Kaip aktyvųjį turizmą žadama plėtoti dviračių takus, vandens kelius, žygeivių (Nordic walking) maršrutus, žvejybą, medžioklę, golfą, oro balionus, jodinėjimą, kaimo, ekologinį turizmą ir kt.

Sveikatos turizmą sudaro sveikatinimas - nemedicininės SPA paslaugos, ir sveikatingumo - medicinos paslaugos.

Dalykinį turizmą apima konferencijų turizmas ir profesinių parodų lankymas.

Anot ministro, nors turizmo rinkodara, Lietuvos įvaizdis ir žinomumas tebėra nesutvarkytos sritys, artimiausiu metu neketinama imtis naujo Lietuvos ženklo kūrimo. Jis tvirtino matąs kitas, dar ne iki galo išnaudotas galimybes reklamuoti Lietuvą.

"Pirmiausia imsimės interneto bei inovatyvių turizmo rinkodaros sprendimų, taip pat aktyvinsime turizmo informacijos centrų užsienyje ir Lietuvoje veiklą ir intensyviai dirbsime su atvykstamojo turizmo kompanijomis", - sakė D. Kreivys.

Jis pabrėžė, jog šiuo metu stebima tendencija, kad išvykstamasis turizmas lenkia atvykstamąjį.

Pristatydamas naująją turizmo koncepciją ūkio ministras teigė, kad vienas neatidėliotinų darbų yra vizų klausimo sprendimas. Taip pat greitų sprendimų reikalauja naujos internetinės rinkodaros įdiegimas. Ketinama parengti naujus kompleksinius turizmo maršrutus, sukurti ir išleisti renginių kalendorių, taip pat svarbu gerinti Lietuvos pasiekiamumą.


Šiame straipsnyje: turizmasDainius Kreivys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių