Lietuva jau šią savaitę gali bandyti skolintis tarptautinėse rinkose

Smukus tokių šalių kaip Italija ar Ispanija skolinimosi palūkanoms, Lietuva, tikėtina, jau šią savaitę bandys skolintis tarptautinėse finansų rinkose.

Investuotojai, paprastai perkantys Lietuvos leidžiamas obligacijas, penktadienį buvo informuoti, kad Lietuva jau artimiausiu metu bandys pasiskolinti finansų rinkose JAV doleriais. Tikėtina, kad raibus daroma jau šią savaitę, rašo „Verslo žinios“.

„Sandoris gali būti įgyvendintas artimiausiu metu, priklausomai nuo rinkos sąlygų ir susitikimų su investuotojais JAV ir Jungtinėje Karalystėje sėkmės“, - rašoma pranešime.

„Manau, per pastarąjį mėnesį dabar yra viena geriausių progų skolintis tarptautinėse rinkose. Sėkmingi Italijos ir Ispanijos skolinimosi aukcionai pakėlė nuotaikas obligacijų rinkoje, mat šių šalių palūkanos krito į kelių mėnesių žemumas“, - sakė „Danske“ banko vyresnysis dileris Karolis Indrulėnas.

Analitikai sako, kad, jei rinkose neįvyks didesnių sukrėtimų, Lietuvai pasiskolinti pavyks, o palūkanos sieks apie 6-7 procentus.

„Lietuva investuotojams kol kas išplatino tik anonsinį pranešimą apie skolinimąsi rinkose, tačiau labai tikėtina, kad taip šią arba vėliausiai kitą savaitę ir bus padaryta. Tiesa, jei nesutrukdys neramumai rinkose - būna atvejų, kai po tokių pranešimų šalis taip ir nesiskolina rinkose“, - komentavo investicijų valdymo įmonės „Finasta Asset Management“ fondų valdytojas Tomas Varenbergas.

„Verslo žinių“ žiniomis, Lietuva nusamdė Prancūzijos banką „BNP Paribas“, britų banko „Barclays“ padalinį „Barclays Capital“ ir šiems patikėjo teisę tarpininkauti platinant naują emisiją.


Šiame straipsnyje: skolinimasispaskolos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių