Lietuva ir Latvija išlieka grynųjų pinigų rinkomis

Atsiskaitymų kortelėmis Baltijos šalyse daugėja, tačiau Lietuva ir Latvija vis dar išlieka grynųjų pinigų rinkomis, teigia viena didžiausių pasaulyje mokėjimų sistemų bendrovių "Visa".

"Baltijos šalyse mes jau matome atsigavimo ženklų ir manome, kad atsiskaitymų pokytis prekybos vietose šiais metais bus teigiamas, tačiau nedidelis", - ketvirtadienį  sakė "Visa Europe" vadovas Baltijos šalyse Linusas Olofsonas. Iš trijų Baltijos šalių, pasak "Visa Europe" vadovų, Estija atsigavo sparčiausiai.

"Kortelių rinka Estijoje yra labiau labiau išplėtota, prekybos vietų ir grynųjų pinigų išmokėjimo automatų santykis yra geresnis nei Latvijoje ar Lietuvoje. Latvija ir Lietuva vis dar yra daugiausia grynųjų pinigų rinkos", - teigė L.Oloffsonas.

Tuo tarpu kitos Šiaurės Europos šalys - Suomija, Švedija, Norvegija, Danija - anot jo, atsilaikė, net ir per krizę jose daugėjo atsiskaitymų "Visa" kortelėmis.

"Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje ir Danijoje prekyba taip nenukentėjo ir per krizę buvo fiksuoti atsiskaitymų augimai", - sakė L.Oloffsonas.

2009-ųjų gruodžio pabaigoje Lietuvoje buvo išduota 2,5 mln. "Visa" kortelių. "Visa Europe" duomenimis, atsiskaitymų "Visa" kortelėmis pernai, palyginti su 2008-aisiais, padaugėjo 5 procentais.


Šiame straipsnyje: grynieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių