Lietuva ir Danija nemato pagrindo euro neturinčių šalių blokui

Lietuva ir Danija nemato pagrindo Europos Sąjungoje (ES) formuotis blokui, kuris vienytų bendros valiutos neturinčias šalis, penktadienį pareiškė valstybių vadovės.

„Manau, kad dabar ne laikas ir ne vieta dešimties mūsų valstybių susitikimams“, - žurnalistams Vilniuje sakė Danijos ministrė pirmininkė Helle Thorning- Schmidt.

"Tvirtai tikiu, kad turėtume saugoti 27 šalių sąjungą", - kalbėjo premjerė.
Skeptiškai 10 euro neturinčių šalių bloką įvertino ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Jei tai būtų paremta tik valiuta, nemanau, kad tai  gera prielaida“, - per bendrą spaudos konferenciją sakė ji.

H.Thorning-Schmidt ir D.Grybauskaitė šią savaitę dalyvavo 27 šalių ES viršūnių susitikime, kuris surengtas prieš 17 eurą turinčių valstybių atskirą susitikimą. Jame tartasi dėl priemonių įveikti skolų krizę euro zonoje.

Kai kurie Lietuvos ir kitų euro neturinčių šalių pareigūnai sako nuogąstaujantys, kad visai ES svarbūs sprendimai dėl bendros rinkos ateityje gali būti priimami be jų.
„Žinoma, svarbiausi sprendimai turi būti priimami remiantis sutartimis visų 27 šalių“, - penktadienį sakė D.Grybauskaitė.


Šiame straipsnyje: euraseuro zona

NAUJAUSI KOMENTARAI

Miszkiniu BIBLIOTEKA

Miszkiniu BIBLIOTEKA portretas
Sprendžiant pagal komentarus(jų nebūvima) nieko labai nesudominęs pasiūlymas. Nors...karoče yra įdomi vieta.Taip sakant... "duodanti medžiagos pamastymams" Sumurmėjas STRAIBATO EILINIS. Citata:“ Kai kurie Lietuvos ir kitų euro neturinčių šalių pareigūnai sako nuogąstaujantys, kad visai ES svarbūs sprendimai dėl bendros rinkos ateityje gali būti priimami be jų.”Citatos pabaiga
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių