Lietuva gali prarasti apie 450 mln. litų ES paramos aplinkosaugai

Mažiausiai 450 mln. Lietuvai gali kainuoti delsimas panaudoti atliekų sektoriui Europos Sąjungos (ES) skirtas lėšas.

„Verslo žinios“ rašo, kad apie dramatišką atliekų perdirbimo sektoriaus padėtį prabilo ne tik aplinkosaugos specialistai, tai pripažįsta ir Aplinkos ministerija. Nurodoma gausybė priežasčių, kodėl iki šiol nė vienoje savivaldybėje nepavyko pastatyti biologiškai skaidžių atliekų perdirbimo centrų, nors tam jau numatyta šimtamilijoninė ES parama.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis perspėjo, kad regioniniams atliekų tvarkymo centrams (RATC) nesugebėjus panaudoti ES skiriamų 450 mln. litų paramą ne tik teks grąžinti, bet ir užsitraukti baudas. Kol kas Europa Lietuvai jokių oficialių perspėjimų nepareiškė.

„Padėtis labai rimta. Jei per kelis artimiausius mėnesius RATC nesuskubs ir nesugebės nuveikti reikiamų darbų, padėtis taps tragiška“, - sakė ministras.

RATC pavaldūs savivaldybėms. Pasak ministro, keista, kad valstybė turi prisiimti ES įsipareigojimus ir skirstyti ES finansus, tačiau neturi jokių galių daryti įtaką tiems, kas privalo vykdyti įsipareigojimus. Padėtį, jo teigimu, privaloma keisti, todėl teks peržiūrėti RATC valdymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jopapa

Jopapa portretas
Duoda sitokius pinigus,tai jie vistiek nesugeba pasiimti ju!!!Cirkai ant tos Lietuvos

sos

sos portretas
medines galvos nieko nesugeba net paimti pinigu

info LIETUVOS ŽEMĖ

info LIETUVOS ŽEMĖ      portretas
Visiems visiems visiems Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti žemės ūkio sklypus. Išsaugokim protėvių palikimą Lietuvą savo vaikams. Burkimės ir organizuokim referendumą. Nes ... Lietuvos žemių išpardavinėjimas užsieniečiams yra sukčių sumanytas Lietuvos naikinimas. Registracija: tel. 8 698 02118 pranciskus.sliuzas@kaisiadorys.lt
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių