„Liepsna" užsiims NT vystymu

Kauno bendrovės „Liepsna" akcininkai nusprendė perleisti pagrindinę įmonės veiklą - degtukų prekybą - naujai bendrovei „Liepsna ir Ko", o „Liepsna", turinti didelį žemės sklypą Kaune, dabar užsiima nekilnojamojo turto valdymu.

Kaip „Verslo žinioms" sakė „Liepsna ir Ko" vadovas Piotras Slatinas, kuris anksčiau buvo „Liepsnos" generaliniu direktoriumi, nauja įmonė iš „Liepsnos" nuomoja sandėlius ir kitas patalpas, reikalingas jos veiklai.

P.Slatino teigimu, Lietuvos degtukų rinka šiuo metu yra apie 5 mln. litų, apie pusę jos tenka „Liepsnai ir Ko", kurioje dirba 5 žmonės.

Didelę dalį degtukų „Liepsna ir Ko" perka iš Baltarusijos įmonės „Pinskdrev", dalis produkcijos importuoja iš Europos Sąjungos šalių. Gaminti degtukus Lietuvoje „Liepsna" nustojo prieš porą metų - tai pasidarė nenaudinga dėl žaliavų ir energetinių išteklių brangimo.

„Liepsna" turi 2,24 hektarų sklypą Vilijampolėje. Pernai Kauno miesto savivaldybėje buvo patvirtintas šios teritorijos detalusis planas, pagal jį teritorijoje turėtų būti statomas komercinis pastatas ir keli daugiabučiai namai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių