Liepą draudimo rinkos augimas sulėtėjo

Draudikų veiklos rezultatai patvirtina prognozes dėl draudimo rinkos mažėjimo (augimo lėtėjimo). Per 2008 metų sausio-liepos mėnesius pasirašyta 1,2 mlrd. litų įmokų - tik 5,3 proc. daugiau nei 2007 metų sausio-liepos mėnesiais. Ne gyvybės draudimo rinka šiemet išlaiko 20,4 proc. augimo tempą, o gyvybės draudimo rinka jau sumažėjo 22,7 proc.

Kaip praneša Lietuvos draudimo priežiūros komisija, 2008 metų liepos mėnesį pasirašyta 9,6 proc. įmokų mažiau nei birželio mėnesį: įmokų suma sumažėjo ir gyvybės, ir ne gyvybės draudime, o labiausiai komerciniame turto draudime.

„Gerokai lėtesnį visos draudimo rinkos augimą šiemet lemia 22,7 proc. sumažėjusi gyvybės draudimo įmokų suma", - teigia Draudimo priežiūros komisijos specialistai. Tik tradicinio gyvybės draudimo (draudimo mirties atvejui) įmokų suma bei sutarčių skaičius šiemet tolygiai auga, o didesniąją dalį portfelyje pagal pasirašytas įmokas užimančio kaupiamojo draudimo įmokų pasirašoma mažiau.

Sudarytų draudimo sutarčių skaičius liepos mėnesį palyginti su birželiu padidėjo 3,3 proc. Didžiausios įtakos tam turėjo privalomojo draudimo sutarčių sudarymo piko balandžio-gegužės mėnesiais mažėjimas bei sutarčių perkėlimas į kitus mėnesius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių