„Lidl“ vėl žvalgosi Lietuvoje

Vokietijos mažmeninės prekybos tinklas "Lidl", prieš keletą metų sustabdęs planus kurtis Lietuvoje, vėl prabilo apie būsimą plėtrą.

"Verslo žinios" rašo, kad bendrovė jau pradėjo darbuotojų paieškas. Apie atgaivinamą plėtrą Lietuvoje vėl prabilusios "Lidl" planuose - tinklo parduotuvės visuose didesniuose Lietuvos miestuose. Bendrovės atstovai neatskleidžia, kada gali būti atidarytos pirmosios "Lidl" parduotuvės. Svarstoma, kad tai gali būti tik po kelerių metų.

"Plėtra pasireikš tada, kai priimsime žmonių dirbti, apmokysime juos ir jie galės aktyviai užsiimti tinklo parduotuvių sklypų paieška, statybos leidimų gavimu, parduotuvių statyba", - sakė "Lidl" plėtros vadovas Marius Kybartas.

"Lidl" paskelbė ieškanti darbuotojų IT, nekilnojamojo turto ir prekybos srityse.

Tinklo parduotuves Lietuvoje ketinama statyti, o ne kurtis nuomotose plotuose, tad veiklos pradžia esą gali užtrukti ir dėl formalumų.

"Kuo daugiau dalyvių, tuo tos šakos verslui yra sunkiau. Vartotojai, logiškai mąstant, turėtų išlošti, bet kitąsyk būna ir atvirkščiai. Kai rinka per daug persipildo, jei prekybos vietų, palyginti su gyventojų skaičiumi yra per daug, tada visi automatiškai priversti prekiauti nustatydami didesnį antkainį", - sakė "Norfos mažmenos" valdybos pirmininkas Dainius Dundulis.

Plėtrą į Baltijos šalis "Lidl" pradėjo 2003 metais, pradėjusi aktyviai supirkinėti sklypus ir pastatus, tinkamus parduotuvėms įrengti. Tačiau 2006 m. bendrovė priėmė strateginį sprendimą sustabdyti veiklą Baltijos šalyse, Bulgarijoje ir Rumunijoje.

Tinklui priklausančios Lietuvos įmonės "Lidl Holding" ir "Lidl Investicijos" likviduotos, o įsigytiems sklypams parduoti palikta "Lidl".


Šiame straipsnyje: Lidlprekybos centras

NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Dar viena ubagine parduotuve atsidarys, turim norfa, turim cento dabar lidl'as atsidarys

Dana

Dana portretas
Valio,tikėsimės kris kainos,nes Lidl kainos ar Lenkijoj,ar Suomijoj mažesnės nei kitose prekybos centruose.Prekės tokios pačios,o kainos skirtingos.

AS

AS portretas
Tai parduotuve kurioj visada prekinuous. Tai dvi konkuruojancios parduotuves tai ALDI ir LIDL, kainos mazos palyginus su kitom airijos parduotuvem. Galiu pasakyt kad ta parduotuve lietuvaiciams patiks! SEKMES LIDL
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių