Liberalsąjūdiečiai neatsisako minties leisti prekiauti alkoholiu iki vidurnakčio

Seimui nesutikus svarstyti galimybės pratęsti prekybos alkoholiu laiką dviem valandomis - iki 24 valandos, liberalsąjūdiečiai vėl registravo beveik analogišką pataisą - pasiūlė prekybą alkoholiu drausti nuo vidurnakčio iki 9 val.

Tokią Alkoholio kontrolės įstatymo pataisą penktadienį Seime registravo liberalsąjūdiečių frakcijos vadovas Erikas Tamašauskas ir Ekonomikos komiteto narys Audrius Endzinas.

Dabar alkoholiu galima prekiauti nuo 8 val. iki 22 valandos.

Seimas šią savaitę nesutiko svarstyti šių parlamentarų pataisos, kurias siūlyta alkoholiu leisti prekiauti nuo 8 val iki 24 val.: iš pradžių balsai pasiskirstė po lygiai, o paskui vieno balso persvara nepritarta, kad pataisos būtų svarstomos.

A.Endzinas tada pristatydamas pataisą aiškino, kad prekybos alkoholiu pailginimas sumažintų surogatų vartojimą, kontrabandą, nelegalią prekybą alkoholiu.

"Išaugę kontrabandos mastai įtraukiant į šią veiklą ir nepilnamečius, nelegali prekyba alkoholiu ir valstybės finansinė negalia užkertant šiems reiškiniams kelią verčia peržiūrėti mūsų priimtus sprendimus ir ieškoti organizacinių priemonių sudarant nepalankias sąlygas nelegaliam verslui. Manyčiau, kad prekybos alkoholiu laiko pailginimas gali ir yra būtent tokia priemonė", - Seime ketvirtadienį kalbėjo parlamentaras.

Liberalcentristas Žilvinas Šilgalis siūlė svarstyti galimybę leisti iki vidurnakčio prekiauti vynu ir alumi, bet ne stipriaisiais alkoholiniais gėrimais.


Šiame straipsnyje: akoholisprekybaliberalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių