Liberalai nepritaria siūlymui toliau drausti žemės pardavimą užsieniečiams

Liberalų sąjūdis mano, kad Lietuvai netikslinga prašyti Europos Sąjungos institucijų pratęsti draudimą parduoti žemės ūkio paskirties žemę užsienio šalių piliečiams dar tris metus.

Draudimas baigs galioti kitų metų gegužę.

„Toks draudimas pažeistų žemės savininkų, kurie nori parduoti savo turtą ir gauti tinkamą kainą, lūkesčius“, – įsitikinęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.

Draudimas laisvai prekiauti žeme stabdytų užsienio investicijas bei naujų darbo vietų kūrimą.

„Lietuvoje yra pilna dirvonuojančios žemės. Reikia tik džiaugtis, jei atsirastų norinčių ją dirbti ir kurti čia verslą. Draudimas parduoti žemę užsieniečiams buvo pakankamai ilgas. Istorija rodo, kad didelės naudos šaliai iš to nebuvo“, – teigia E. Masiulis.

Šalies žemės ūkio sektorius ekonomikos krizę išgyveno kur kas lengviau nei kiti sektoriai. Liberalai mano, kad tie ūkininkai, kurie norėjo pasididinti savo plotus, tai jau padarė. Todėl papildomi saugikliai nebūtini.

„Vietoje siūlymo ir toliau varžyti žemės pardavimą Žemės ūkio ministerija geriau turėtų pakovoti, kad kuo greičiau išnyktų Lietuvos ūkininkų diskriminacija, nes dabar Rytų Europos šalių ūkininkai gauna mažesnes išmokas nei Vakarų Europos šalių žemdirbiai“, – tvirtina E. Masiulis.


Šiame straipsnyje: žemė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių