Lėtėjančios ekonomikos pasekmes pajuto ne visi

Nemaža dalis aukščiausio ir vidutinio lygio vadovų, specialistų ir tarnautojų, aukštąjį išsilavinimą turinčių žmonių ekonomikos lėtėjimo pasekmių beveik nepajuto.

Tai rodo verslo naujienų portalo Verslosavaite.lt užsakymu atliktas rinkos tyrimų kompanijos „Synopticom" tyrimas, vykdytas šių metų rugsėjo 5-12 dienomis.

Tyrimu siekta išsiaiškinti ekonomikos lėtėjimo aspektus, kurie palietė respondento darbovietę bei patį respondentą asmeniškai.

Lėtėjančios ekonomikos pasekmes asmeniškai pajuto 29 proc. respondentų, iš dalies pajuto - 21 proc. Nepajutę lėtėjančios ekonomikos pasekmių teigė 47 proc. atsakiusių į apklausos klausimus.

Panašūs rezultatai gauti ir susumavus atsakymų rezultatus apie tai, kaip lėtėjanti ekonomika paveikė organizacijas, kuriose respondentai dirba. 28 proc. teigė, kad jų organizaciją palietė lėtėjančios ekonomikos pasekmės, 23 proc. - palietė iš dalies. 44 proc. teigė, kad tokios pasekmės jų organizacijos nepalietė.

38 proc. respondentų, kurių organizacijas lėtėjančios ekonomikos pasekmės palietė, teigė, kad tai pasireiškė pardavimų skaičiaus, užsakymų apimčių ir paklausos sumažėjimu. 29 proc. teigė, kad mažėjo apyvarta ir pelnas bei didėjo sąnaudos, o 15 proc. nurodė, kad nedidėjo arba krito atlyginimai.

Įmonių savininkai, aukščiausio ir vidutinio lygio vadovai, specialistai ir tarnautojai sudarė 71 proc. tyrime dalyvavusių respondentų. 74 proc. tyrimo dalyvių yra įgiję aukštąjį išsilavinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių