„Leo LT" susigrąžins paskolas iš antrinių įmonių dividendų

Naikinama nacionalinė energetikos bendrovė „Leo LT", kuri iš savo antrinių įmonių VST, Rytų skirstomųjų tinklų (RST) ir "Lietuvos energija" pernai gruodį pasiskolino 192 mln. litų atsiskaityti su iš akcininkų pasitraukusia "NDX energija", skolas joms grąžins gavusi dividendų.

Tačiau kokia bus konkreti dividendų išmokėjimo schema ir kokio dydžio dividendus mokės kiekviena įmonių, "Leo LT" likvidatorius, energetikos viceministras Romas Švedas kol kas neatskleidžia.

"Dividendai bus pagrindinis pajamų šaltinis padengti skolas antrinės įmonėms. "Leo" gauna dividendus, atsiskaitome su įmonėmis ir iki gegužės 1-osios galutinai likviduojame įmonę. Kaip konkrečiai tą padarysime (kokius dividendus mokės kiekviena įmonė - BNS), nenorėčiau konkretizuoti", - BNS antradienį sakė R.Švedas.

Jis patvirtino, kad "Leo LT" dar turi apie 10 mln. litų grynųjų pinigų, tačiau dalies jų dar reikės pačios "Leo LT" išlaidoms, pavyzdžiui, beveik 0,9 mln. litų sumokėti konsultantei "Ernst & Young Baltic", kuri iki balandžio 1-osios turi parengti Lietuvos elektros energetikos sektoriaus pertvarkymo, įskaitant RST ir VST sujungimą, planą.

VST, RST ir "Lietuvos energija" pernai gruodį suteikė "Leo LT" 192 mln. litų paskolų atsiskaityti su "NDX energija" už jos pasitraukimą iš naikinamos įmonės. Paskolos turi būti grąžintos iki šių metų gegužės 1-osios.

VST suteikė "Leo LT" 48 mln. litų, RST - 70 mln. litų, "Lietuvos energija" - 74 mln. litų paskolas.

Vienintele "Leo LT" akcininkė liko ją likviduoti apsisprendusi valstybė.


Šiame straipsnyje: Leo LTpaskolosdividendai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių