„Leo LT“ likviduota

Naujos atominės elektrinės projektą vystanti bendrovė Visagino atominė elektrinė (VAE) penktadienį įsigijo Lietuvos elektrinės ir dar trijų energetikos įmonių valstybės valdomas akcijas.

Tęsiant "Leo LT" likvidavimą ir pertvarkant energetikos sektorių, VAE iš pastarosios įsigijo dalį bendrovės "Lietuvos energijos" (93,7 proc. akcinio kapitalo) bei RST (71,35 proc.) ir VST (98,21 proc.) akcijų, pranešė bendrovės.

Likusi "Lietuvos energijos" akcijų dalis (2,7 proc). bus perduota pagal atskirą sutartį.

Akcijos įsigytos didinant Visagino atominės elektrinės įstatinį kapitalą.

Šios operacijos iš esmės užbaigia "Leo LT" likvidavimo procedūras ir pradeda Lietuvos energetikos sektoriaus pertvarkos projektą pagal Vyriausybės patvirtintą planą.  Šiuo metu "Leo LT" nebedirba nė vienas darbuotojas, išskyrus paskirtąjį likvidatorių.

„Šis formalus juridinis aktas yra simbolinis atskaitos taškas. Jis konstatuoja, kad "Leo LT" egzistavimas baigtas, o naudos vartotojams, energetikos veiklų atskyrimo, ir energetinės nepriklausomybės principais pagrįsto elektros ūkio pertvarkos projekto įgyvendinimas pradėtas.  Kapitalo struktūros pasikeitimas taip pat leis akcijų savininkei – Lietuvos valstybei – operatyviai ir lanksčiai įgyvendinti tolesnius elektros energetikos sektoriaus pertvarkos plane numatytus veiksmus“, - sakė energetikos ministras Arvydas Sekmokas. 


Šiame straipsnyje: VAESekmokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių