Lenkijos emigrantai vietoj JAV renkasi Britaniją, Airiją ir Vokietiją

Lenkijai 2004 metais įstojus į Europos Sąjungą (ES), šios šalies gyventojai užuot važiavę į Jungtines Valstijas, pradėjo emigruoti į Didžiąją Britaniją, Airiją ir Vokietiją.

Tai, remdamasi Vašingtone veikiančio Migracijos instituto ataskaita, praneša Lenkijos naujienų agentūra PAP.

Dabar JAV gyvena beveik 500 tūkst. lenkų, kurie gimė Lenkijoje. Iš jų beveik pusė į Ameriką atvyko po 1990 metų. Iš viso Amerikoje gyvena apie 10 mln. lenkų kilmės žmonių.

Ataskaitoje nurodoma, kad po 2004 metų lenkų emigrantų srautas nukrypo į ES šalis, ypač Britaniją ir Airiją.

Jungtinėje Karalystėje dabar gyvena 520 tūkst. lenkų, iš jų 20 proc. sostinėje Londone. Lenkai Anglijoje pagal dydį sudaro antrą po išeivių iš Pietų Azijos emigrantų bendruomenę.

2009 metų duomenimis, Vokietijoje gyvena beveik 400 tūkst. lenkų. Tai pagal dydį trečia emigrantų bendruomenė po turkų ir italų. Dar beveik 1,3 mln. Vokietijos gyventojų yra vienaip ar kitaip susiję su Lenkija: vieni gimę Lenkijoje, o kiti - į Vokietiją iš Lenkijos emigravusių asmenų šeimose.

2006 metų duomenimis, Airijoje gyveno 63,2 tūkst. lenkų.

Lenkijos vyriausiosios statistikos valdybos duomenimis, po 2004 metų iš šalies iš viso išvyko apie pustrečio milijono lenkų. Neoficialiais duomenimis, už Lenkijos ribų visame pasaulyje gyvena apie 17 mln. lenkų kilmės žmonių.


Šiame straipsnyje: Lenkijaemigracija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių