Lenkai informavo A.Kubilių apie galimą Mažeikių įmonės pardavimą

Nors premjeras Andrius Kubilius tvirtina, jog kalbos apie Mažeikių įmonės pardavimą – tik gandai, gamyklos šeimininkai taip nemano.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas trečiadienį, po susitikimo su lenkų valdomos gamyklos „Orlen Lietuva“ vadovais, pareiškė, kad apie įmonės pardavimą kalbama nebuvo. Tačiau bendrovę valdantis lenkų koncernas „PKN Orlen“ išplatino oficialų pranešimą, kuriame skelbiama, kad gamyklos generalinis direktorius Ireneuszas Fąfara informavo A.Kubilių apie galimą didžiausios Lietuvos įmonės pardavimą.

„Orlen Lietuva“ vadovas informavo premjerą A.Kubilių, kad atsižvelgiant į Mažeikių gamyklos rentabilumo klausimą ir faktą, jog ji yra svarbus Lietuvos ekonomikai subjektas, „PKN Orlen“ valdyba pavedė tarptautiniam konsultantui – bankui „Nomura“ – peržiūrėti įvairius šios investicijos ateities scenarijus: nuo „PKN Orlen“ pasilikimo Lietuvoje iki visų (Mažeikių įmonės – red. past.) akcijų pardavimo“, - rašoma „PKN Orlen“ pranešime.

Tokia lenkų koncerno pozicija prieštarauja tiek A.Kubiliaus, tiek A.Sekmoko, tiek Prezidentės Dalios Grybauskaitės pareiškimams. Šalies vadovė trečiadienį pareiškė sulaukusi Lenkijos prezidento Bronisławo Komorowskio patikinimo, esą nekalbama apie gamyklos pardavimą.

Kaip praneša dienraštis „Dziennik Gazeta Prawna“, „PKN Orlen“ per banką „Nomura“ pirmuosius pasiūlymus pirkti Mažeikių įmonę gali gauti jau rugsėjį. Neįvardinto dienraščio šaltinio teigimu, įmonę veikiausiai pirks lietuviška bendrovė su rusišku užnugariu. Taip netiesiogiai apeliuojama į žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, esą Mažeikių bendrovę pirkti ketina turtingiausias Lietuvos žmogus Bronislovas Lubys – rusų naujienų agentūra „Regnum“ informavo, esą jis jau ieško partnerių Maskvoje, mat toks pirkinys milijardieriui yra neįkandamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių