LB: „Snorui“ analogiškų atvejų dėl turto kituose bankuose nėra

Lietuvos banko disponuojama informacija neleidžia teigti, kad Lietuvoje yra bankrutuojančiam „Snorui“ analogiškų atvejų, sako Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

„Šiuo metu mūsų disponuojama informacija neleidžia teigti, kad turime analogiškų atvejų“, - į klausimą, ar kitų bankų atžvilgiu Lietuvos bankas taikys tas priemones, kurios buvo išbandytos su „Snoru“ - ar centrinis bankas kreipsis į užsienio institucijas norėdami įsitikinti, kad bankų ataskaitose deklaruojamas turtas iš tikrųjų ten yra, atsakė V.Vasiliauskas, pirmadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Bankrutavus „Snorui“ pinigus atgaus tie, kurių sąskaitose esančios sumos neviršija draudžiamosios sumos dydžio - 99 proc. indėlininkų ir 88,5 proc. įmonių ir įstaigų, sako centrinio banko vadovas.

Kita dalimi įmonėms bus daromos užskaitos - klientų paskolos bus dengiamos jų indėliais.

V.Vasiliauskas interviu dienraščiui sakė, kad jokių prioritetų valstybės įstaigoms, „Snore“ turėjusioms sąskaitas, nebus.


Šiame straipsnyje: SnorasVitas Vasiliauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vidma

vidma  portretas
opa LT yra draudziama pinigu suma banke ....... nes kaip supratom pinigus uzdraude turet visiems snoro klientams ....... noers ir taip asq kad lietuvoj nenori kad mes turetumem saibu :DDDD
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių