LB sekmadienį vakare turėtų spręsti dėl „Snoro“ veiklos (atnaujinta)

Lietuvos banko valdyba sekmadienį spręs dėl tolesnės nacionalizuoto banko „Snoras“veiklos. Centrinio banko valdyba rinksis vėlai vakare, prieš tai susitikusi su „Snoro“ laikinojo administratoriaus komanda.

„Susipažinusi su “Snoro„ laikinojo administratoriaus pateikta informacija apie padėtį banke, Lietuvos banko valdyba svarstys tolesnės banko veiklos galimybes“, - BNS sakė LB valdybos pirmininko patarėja Rima Kaziliūnienė.

Tikėtina, kad centrinio banko valdybos posėdis baigsis apie 21-22 val. ar dar vėliau.
LB valdybos narys Vaidievutis Geralavičius penktadienį sakė, jog sekmadienį turėtų būti nutarta, ar „Snoro“ klientams bus leista atsiimti daugiau nei po 500 litų per dieną, taip pat priimami sprendimai dėl kitų banko operacijų bei tolesnių Vyriausybės ir Lietuvos banko žingsnių. Sprendimai priklausys nuo to, kokią išvadą pateiks laikinasis banko administratorius.

Šeštadienį pranešta, kad „Snoro“ kontrojamo Latvijos banko „Latvijas Krajbanka“ įstatinį kapitalą ketinama didinti maždaug 40-50 mln. latų (197-246 mln. litų), o banko vadovybė šį klausimą pirmadienį ketina svarstyti su laikinuoju „Snoro“ administratoriumi Simon'u Freakley'iu.

Vyriausybei trečiadienį nutarus nacionalizuoti dviejų fizinių asmenų - Rusijos piliečio Vladimiro Antonovo ir Lietuvos piliečio Raimondo Baranausko - valdyto komercinio „Snoro“ banko akcijas ir sustabdžius banko veiklą, pranešta, kad vėliausiai sekmadienį Lietuvos bankas priims sprendimus dėl „Snoro“ veiklos atnaujinimo.

Centrinio banko valdyba praėjusį ketvirtadienį panaikino kai kuriuos „Snoro“ veiklos apribojimus. „Snoro“ klientai nuo ketvirtadienio popietės gali pervesti ar išimti iki 500 litų per dieną iš kiekvienos savo sąskaitos, naudojantis mokėjimo kortele ar elektroninės bankininkystės sistema.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
"Centrinio banko valdyba praėjusį ketvirtadienį panaikino kai kuriuos „Snoro“ veiklos apribojimus. „Snoro“ klientai nuo ketvirtadienio popietės gali pervesti ar išimti iki 500 litų per dieną iš kiekvienos savo sąskaitos, naudojantis mokėjimo kortele ar elektroninės bankininkystės sistema." Ne visiškai teisingas teiginys. Naudojantis elektroninės bankininkystės paslauga galima TIK pasižiūrėti saskaitos likutį. Jokių pavedimų daryti neleidžiama.

egle

egle portretas
Dėl teiginio, kad „Snoro“ klientai nuo ketvirtadienio popietės gali pervesti ar išimti iki 500 litų per dieną iš kiekvienos savo sąskaitos, naudojantis mokėjimo kortele ar elektroninės bankininkystės sistema. Teiginys Iš kiekvienos sąskaitos - netiesa, nes galima išimti tik 500 litų per dieną iš viso.

Hm

Hm portretas
Ir vėl naktiniai posėdžiai...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių