Lažybų organizatoriai laukia antplūdžio

Lažybų kontoros trina rankas. Šiemet numatomi stambūs tarptautiniai muzikos ir sporto renginiai, kurie tradiciškai papildo lažybų organiztorių kišenes.

Esą jau dabar sulaukiama nemenko susidomėjimo „Eurovizija“, be to, atkunta ir futbolo mėgėjai, praneša LTV „Panorama“.

Dideli tarptautiniai renginiai – lažybų organizatorių šienapjūtė. Prieš juos į lažybų punktus užsuka net tie, kas šiaip nebando laimės spėliodami ar loterijose.Pasak lažybų organizatorių, jau kelios savaitės lietuviai lažinasi dėl „InCulto“ grupės vietos „Eurovizijoje“. Tačiau ar tiki jos sėkme, lažybų organizatorių nuomonės nesutampa. Vieni sako, kad lažinasi daugiau pesimistų, kiti mato daugiau tikinčiųjų sėkme.  

„Skeptiškai žiūri, netiki lietuviai, bent jau dabar. Jeigu jau taip atvirai pasakius, kol kas turim daugiau statymų, kad net nepateks į finalą“, – sakė Gediminas Mukas, bendrovės „Orakulas“ lažybų tarpininkas.  „Yra dvigubai daugiau manančių, kad Lietuvai pasiseks, negu pesimistiškai nusiteikusių. Lietuviai labiausiai mėgsta rinktis favoritus. Tuos, kurie turi didžiausią tikimybę laimėti. Jei tai futbolo čempionatas, jie renkasi, kurios komandos stipriausios, jei „Eurovizija“, tuos dainininkus, kurių dainos jiems atrodo stipriausios“, – teigia Egidijus Rainys, lošimų   bendrovės „Tonybet“ generalinis direktorius.

Šie metai apskritai lažybų verslui dėkingi. Po „Eurovizijos“ laukia futbolo bei krepšinio čempionatai.  
Tačiau, anot lažybų organizatorių, lietuviai neskuba lažintis pernelyg iš anksto, laukia paskutinės dienos, net valandos, kad kuo greičiau sužinotų išlošė ar pralošė. Todėl verslininkai tikisi, kad ryt poryt lažybų punktuose susidomėjusiųjų „Eurovizija“ pagausės.
Tiesa, pasaulio futbolo čempionatas jau dabar traukia lažybininkus kaip medus muses.  
„Susidomėjimas futbolo čempionatu tikrai yra ne mažesnis nei olimpinėmis žaidynėmis“, – tvirtina Vytautas Šimkūnas, bendrovės „Top sport“ Vilniaus regiono vadybininkas.  

„Specialių renginių pasaulyje buvimas, žinoma, padidina bendrovių apyvartas, nes sulaukiame žymiai didesnio antplūdžio ir jis iš esmės padeda kompensuoti tuos laikotarpius, kai įvykių yra mažiau“, – sako Egidijus Rainys, lošimų bendrovės „Tonybet“ generalinis direktorius.

Anot lažybų organizatorių, sunkmečiu pastebimas didesnis antplūdis tų, kurie nepaisydami rizikos susigundo lengvais pinigais. Tačiau iš esmės dauguma lažybininkų stato nedideles sumas, tad lažybų bendrovių pelnas auga ne taip sparčiai, kaip jos norėtų.


Šiame straipsnyje: lažybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių