Lauko kavinės kitąmet artės prie gatvių

Atvėsus orams, baigėsi ir lauko kavinių sezonas. Palangos verslininkai džiaugiasi, kad lauko kavinės – labai populiarios ir kitąmet žada praplėsti jų ribas: staliukus išnešti kiek įmanoma į gatvę, kad klientai galėtų prisėsti ir ne kavinės teritorijoje, praneša LTV „Panorama“.

Dauguma Palangos lauko kavinių užsidarė įpusėjus rugsėjui. Veikia tik kelios, laukdamos šį savaitgalį vyksiančios Tūkstančio stalų šventės, kurioje svečiai bus kviečiami prie stalų gryname ore.

Prieš daugiau kaip dešimt metų pradėję kurti lauko kavines, kurorto verslininkai sako, kad dabar poilsiautojų jos itin mėgstamos. Ir ne tik vasarą.

„Aišku, kad populiarios, jas mėgstam, nes galima lauke pasėdėt, grynu oru pakvėpuoti, nesvarbu, koks metas būtų“, – sakė lauko kavinės lankytoja.

„Mes juokaudami sakom, kad apskritai kavinės nereikia, reikia turėti daug lauko. Kavinės virtuvė, dar kažkas – tai pagalbinės patalpos, o šiaip vasaros sezonu reikalinga teritorija, kur būtų galima pastatyti staliukus ir žmogų priimt“, – teigia baro „1925“ savininkas Vytautas Veisas.

Verslininkai sako, kad šią itin karštą vasarą prie lauko kavinių netgi nutįsdavo eilės. Vieni poilsiautojai renkasi atviresnes kavines, kiti – uždaresnius kiemelius, tačiau pastebima, kad populiaresnės įdomiai apipavidalintos, išskirtinio eksterjero.

Kitą vasarą verslininkai žada naujovių.  „Bandysim daryti tokį eksperimentą: prašysime savivaldybės kažkiek, po keletą kvadratinių metrų, leisti išsinuomoti iš valstybės žemės ploto ir kitai vasarai padarysime tokius kavos, arbatos gėrimo apvalius staliukus. Pabandysi prilyginti prie Paryžiaus Eliziejaus laukų“, – kalbėjo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Gintaras Sičiūnas.

Baro „1925“ savininkas, pabandęs jau šią vasarą staliukus pastatyti prie pat gatvės, teigia sulaukęs daug dėmesio.

„Visas pasaulis gatvėj nori sėdėt – ir Paryžiuje, ir Italijoje, kiek esu važinėjęs. Smagu užsieniečiams, jie mieliau sėda. Lietuviai gal, sakykim, uždaresni. Jiems kažkaip nuo gatvės dar pasislėpt norisi. Bet kai jau prisėda vienas kitas, tai užsipildo pilnai“, – pasakojo V. Veisas.

Verslininkas sako, kad šešių kvadratinių metrų nuoma metams, kainavusi per tūkstantį litų, atsipirko per porą savaičių.


Šiame straipsnyje: lauko kavinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių