Laukiama FED pareiškimų

Visą šią savaitę investuotojai labiausiai laukė šiandien vyksiančio Jackson Hole simpoziumo, kuriame didžiausias dėmesys FED vadovui Ben Bernanke. Vyrauja nuomonė, kad Ben Bernanke praneš apie prasidedančią trečią piniginę injekciją į JAV ekonomiką. Taip manyti leidžia FOMC metu išsakyti komentarai, kad centrinis bankas laikys rekordiškai žemas palūkanų normas iki 2013 metų. Investuotojai tikisi, kad ir dėl artėjančių prezidento rinkimų 2012, JAV politikai spaus FED prisidėti prie ekonomikos stimuliavimo ir naujų darbo vietų kūrimo priemonių. FED injekcijos į ekonomiką tikimybei padidėjus, įtakojo dolerio smukimą daugielio valiutų atžvilgiu savaitės pradžioje iki prasidedant vakarykščiam ,,raliui" rinkose.

Kita vertus, Bernankė gali ir nepranešti apie papildomas injekcijas spartesniam ekonominiam atsigavimui skatinti. FED pripažįsta sulėtėjimą darbo rinkoje, tačiau reikia nepamiršti, kad centrinis bankas visada linkęs darbo rinkos rodiklius laikyti mažiau svarbiais. FED daugiau koncentruojasi į bendrą augimo tendenciją nei į konkrečius skaičius. Taip pat FED daugiau linkusi žiūrėti į bendrą visos Amerikos situaciją nei į politikų spaudimą prieš prasidėsiančius rinkimus.

EURUSD

EUR/USD tęsia judėjimą ilgojo laikotarpio intervale tarp 1,4100 ir 1,4500. Pora šią savaitę vėl sulaukė pardavėjų spaudimo ties kaina 1,4500. Pardavėjai dar labiau suaktyvėjo vakar dėl Vokietijos DAX indekso smukimo. Šiuo metu pora vėl virš 1,4400, tačiau rytinius pelnus gali greitai išsklaidyti Europinių akcijų kritimas.

Palaikymas/Pasipriešinimas: 1.4327/1.4450

GBPUSD

Po prastesnių Anglijos ekonominių rodiklių, GBP/USD poros kaina vakar sparčiai smuko žemyn ir sulaukė palaikymo ties 1,6259. Šiuo metu poros judėjimą labiausiai lems Jackson Hole simpoziume išsakyti pareiškimai. Bet kokios užuominos dėl FED injekcijų, padidintų paklausą GBP/USD poroje.

Palaikymas/Pasipriešinimas: 1.6255/1.6400


Šiame straipsnyje: doleriseuras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių