Laukiama euro palūkanų normos pakėlimo

JAV doleris trečiadienį, liepos 6 dieną liko nepakitęs prieš daugelį valiutų, išskyrus poroje su euru. Rinkos dalyviai laukia svarbių ekonominių pranešimų ketvirtadienį ir penktadienį.

Vakar Kinija pakėlė palūkanų normą jau trečią kartą per šiuos metus ir priminė, kad infliacijos suvaldymas yra jų prioritetas.

Padidėjo investuotojų baimės dėl pasaulinės ekonomikos padėties, o tai kėlė JAV dolerį kaip mažiau rizikingą, rezervinę valiutą. Šįryt doleris poroje su Japonijos jena priartėjo prie 81,10 pasipriešinimo lygio. Palaikymas šioje poroje ties kaina 80,55.

Australijos doleris prieš JAV dolerį kilo agresyviai į viršų po naktį išėjusių geresnių nei tikėtasi JAV darbo rinkos rodiklių. Pasipriešinimas poroje 1,0759, o palaikymo lygis, galintis sulaikyti kurso judėjimą žemyn, ties kaina 1,0655 Amerikos dolelio.

EUR/USD

Euras krito vakar prieš dolerį po to, kai Kinija pakėlė palūkanų normas. Ši naujiena sukėlė baimes dėl pasaulinės ekonomikos. Taip pat euro smukimui įtakos turėjo Portugalijos kreditingumo reitingo sumažinimas. EUR/USD poroje pasipriešinimas 1,4393 turėtų sulaikyti nuo didesnio kurso kilimo.

Šiandien ypatingai svarbi naujiena ECB skelbiama palūkanų norma. Investuotojai tikisi palūkanų normos kėlimo 0,25 proc. Jei palūkanų norma bus pakelta, EUR/USD poroje galimas agresyvus šuolis į viršų. Taip pat laukiama JAV darbo rinkos rodiklių paskelbimo. EUR/USD palaikymas 1,4284, o pasipriešinimas 1,4393.

GBP/USD

Svaras trečiadienį smuko prieš stiprėjantį dolerį. Euro zonos problemos ir Kinijos pakelta palūkanų norma privertė investuotojus atsisakyti rizikingų pozicijų ir ieškoti saugesnių valiutų, tokių kaip USD. GBP/USD poroje artimiausias palaikymas 1,5949, o pasipriešinimas, galintis sulaikyti nuo didesnio šuolio į viršų - 1,6018 lygis.


Šiame straipsnyje: valiutosvaliutų kursai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių