Laukdami „Lidl“ atėjimo prekybos centrai nekelia kainų

Lietuvos prekybos tinklų reitinge, kurį sudarė savaitraštis „Veidas“, lyderiai išlieka tie patys - prekybos tinklai „Maxima“ bei „Iki“, kurie valdo daugiausiai parduotuvių, o pirkinių krepšelio kaina juose pati mažiausia.

„Rimi“ tėra penktoje vietoje ir nusileidžia į trečiąją reitingo vietą iškopusiam daugiausia mažose provincijos miestuose bei degalinėse parduotuves turinčiam „Aibės“ tinklui - 544 atskirų savininkų valdomas parduotuves subūrusiam prekybos įmonių aljansui.

Anot „Veido“, viena didžiausių šių metų prekybos tinklų reitingo staigmenų yra beveik visuose prekybos tinkluose sumažėjusi savaitraščio sudaromo krepšelio, kuris ankstesniais metais brango, kaina.

Neatmetama galimybė, kad nedidindami atskirų prekių kainų prekybos tinklai rengiasi naujam mažmeninės prekybos milžino „Lidl“ bandymui ateiti į Lietuvą. 2002-2005 metais „Lidl“ bandymas įeiti į Lietuvos rinką baigėsi nesėkme.Lietuvos prekybos tinklų savininkai linkę manyti, kad „Lidl“ akcininkai turi dar nemažai abejonių dėl atėjimo į Lietuvą ir galutinio sprendimo tikriausiai dar nėra priėmę, nors per savo atstovus ir kalba apie planuojamus parduotuvių atidarymus.


Šiame straipsnyje: Lidlkainosprekybos centras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedete

Klaipedete portretas
Butinai ir kuo greiciau

dzukas

dzukas portretas
butinai reikia ,pazaboti sita laukiny lietuviska kapitalizma

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
Buvau šitoje parduotuvėje Švedijoje. Tai viena iš pigiųjų parduotuvių.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių