Latvijos teisėsauga pateikė įtarimus „Snoro“ akcininkui V.Antonovui

Latvijos teisėsauga pareiškė įtarimus buvusiam pagrindiniam „Snoro“ banko akcininkui, „Latvijas Krajbanka“ bendrasavininkui Vladimirui Antonovui, antradienį pranešė Latvijos valstybinės policijos viršininkas Intas Kiuzis.

Anot jo, V.Antonovo šiuo metu Latvijoje nėra, teisėsauga svarsto dėl paieškos paskelbimo.

Pastaruosius kelerius metus Londone gyvenantis Rusijos pilietis V.Antononvas valdė 68,1 proc. „Snoro“ akcijų.

Lietuvos teisėsauga taip pat svarsto artimiausiu metu skelbti buvusių pagrindinių „Snoro“ savininkų - V.Antonovo ir Raimondo Baranausko, valdžiusio 25,3 proc. akcijų, paiešką, jei šie neatvyks į apklausas.

Buvę pagrindiniai „Snoro“ akcininkai, nors yra viešai skelbę apie ketinimus bendradarbiauti su teisėsauga, tačiau į apklausas Lietuvos prokuratūroje kol kas nebuvo atvykę.

V.Antonovas per vieną su juo susijusių laikraščių Latvijos „Telegraf“ antradienį pareiškė, jog „Snoro“ nacionalizavimas - „iš esmės yra valstybės institucijų sankcionuotas vieno iš didžiausių privačių Lietuvos bankų užgrobimas“.

„Mes pareiškiame apie savo ketinimą vadovaujantis visais teisėtais motyvais apginti savo verslą ir palaikyti visą privatų Lietuvos verslą, kuriam gresia priverstinės nacionalizacijos pavojus, kai bus įgyvendinami abejotini politiniai ir ekonominiai tikslai. Be to, turėdami visas reikalingas sąlygas ir galimybes, mes ketiname ir toliau plėtoti savo tarptautinį verslą“,- pareiškė V.Antonovas.

Lietuvos Generalinė prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl aplaidaus buhalterijos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, pinigų plovimo banke „Snoras“.

Praėjusią savaitę Lietuvos Vyriausybės nacionalizuotas „Snoras“ valdė daugiau kaip 60 proc. „Latvijas Krajbanka“ akcijų, kurio veikla sustabdyta prieš parą.

Latvijos teismas antradienį sankcionavo nušalinto „Latvijas Krajbanka“ valdybos pirmininko Ivaro Priedičio suėmimą.

I.Prietinis suimtas, Latvijos teisėsaugai pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl „Latvijas Krajbanka“ veiklos.


Šiame straipsnyje: SnorasLatvijas Krajbanka

NAUJAUSI KOMENTARAI

muhahahaha

muhahahaha portretas
Kiek pedofilrytis bebutu triedes del susidorojimo su "Snoru", bet pasirodo jog Lavaste su Gaiveniu tik nusikaltelius tegyne :)

Aldona

Aldona portretas
Snoras yra socialistinis bankas, o ne privatus. Juk jis turėjo pradinį kapitalą. Į šį banką buvo įnešami komunaliniai mokesčiai. Akcijos neturi prasmės. Šiuo metu šis bankas galėjo būti labai turtingas. Būtina atšaukti bankų reformą ir leisti dirbti toliau, be makleriavimo. Individualūs žmonės neturi būti atpirkėjai visų sisteminių reformų.

VILTE

VILTE portretas
Latvija labai operatyviai sprendzia susidariusia situacija. KODEL LIETUVOJE KITAIP?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių