Latvija peržiūrės įstatymą, pagal kurį „Palink“ paskelbta nemokia

Latvija yra pasirengusi peržiūrėti įstatymą, kuriuo remiantis „Iki“ parduotuvių valdytoja bendrovė „Palink“ paskelbta nemokia, ketvirtadienį pranešė Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius.

Ministro teigimu, šį klausimą netrukus turės spręsti teismas, kuriam Vyriausybė negali daryti įtakos. Savo ruožtu Latvijos Teisingumo ministerija jau inicijavo teisės aktų pakeitimus.

„Informavau kolegą, kad Vyriausybė pasirengusi peržiūrėti nemokumo įstatymą, nes atrodo, kad tai visiškai naujo teisinio reguliavimo klausimas“, - BNS Trakuose po susitikimo su Lietuvos užsienio reikalų ministru Audroniumi Ažubaliu sakė Latvijos ministras.

„Bet, kaip žinote, Latvijoje teismų sistema nėra vykdomosios valdžios, vyriausybės dalis. Sutarėme, kad visų pirma tai turi būti sprendžiama kaip teisinis klausimas. Kiek žinau, “Palink„ perkėlė šį klausimą į teismą“, - kalbėjo E.Rinkevičius.

„Ką darys vyriausybė - mūsų Teisingumo ministerija jau informavo, kad peržiūri teisinę klausimo pusę. Tikiuosi, kad šį klausimą kompetentingos institucijos išspręs kuo greičiau“, - teigė E.Rinkevičius.

Praėjusią savaitę Rygos teismas paskelbė „Iki“ ir „Cento“ parduotuvių valdytoją „Palink“ nemokia ir paskyrė bankroto administratorių. „Palink“ su tokiu sprendimu nesutinka ir siekia, kad teismo sprendimas būtų atšauktas.

Latvijos „Palink“, kurios įstatinis kapitalas yra 60 mln. latų (295 mln. litų), priklauso Lietuvoje registruotai bendrovei „Palink“.


Šiame straipsnyje: ikipalink

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių