Lapkritį įregistruota mažiau įmonių turto areštų

Per šių metų lapkričio mėnesį buvo įregistruoti 1 tūkst. 950 turto areštai arba 178 atvejais mažiau nei spalį.  Tai vienas iš mažiausių įregistruotų turto areštų skaičių užfiksuotų šiais metais - teigia kreditų biuras „Creditinfo“, atlikęs analizę pagal Centrinės hipotekos įstaigos duomenis.

Šiemet mažiausias įregistruotų turto areštų skaičius (1 693) buvo registruotas rugsėjį, o didžiausias (3 393) - kovą. Vidutiniškai per šiuos metus buvo įregistruojama po 2 645 turto areštus per mėnesį

„Lapkritį vėl galime įžvelgti teigiamas tendecijas - įregistruota mažiau įmonių turto areštų. Tam įtakos turėjo tai, kad jau kelis mėnesius iš eilės laikosi stabilus įmonių, nepajėgančių vykdyti finansinių įsipareigojimų, skaičius. Svarbu paminėti tai, kad jau stabilizavosi bendrovių, turinčių pradelstų įsiskolinimų finansų sektoriui, kiekis. Būtent verslo pradelstos skolos finansų įstaigoms yra didžiausios“, - pranešime spaudai cituojama kreditų biuro „Creditinfo“ kredito rizikos vadovė Alina Buemann.

„Creditinfo“ duomenimis, iš 55 tūkst. realią veiklą vykdančių įmonių (darbuotojų skaičius didesnis už 0, pajamos daugiau nei 0-10 000 Lt per metus) Lietuvoje kas antra turi pradelstų įsiskolinimų.

Lapkritį daugiausiai naujai įregistruotų įmonių turto areštų buvo užfiksuota Vilniaus apskrityje, t.y. 762 atvejai arba 39 proc. visų įregistruotų turto areštų. Kauno apskrityje įregistruoti 367 turto areštai, Klaipėdos apskrityje - 332, Šiaulių apskrityje - 168 atvejai. Praėjusį mėnesį didžiausias santykinis įregistruotų įmonių turto areštų kritimas buvo Tauragės apskrityje, o augimas - Šiaulių apskrityje.

Lapkritį atspariausios turto areštams buvo finansinių paslaugų, draudimo, energetikos, komunalinio ūkio, paslaugų sferos ir žemės ūkio įmonės. Daugiausia turto areštų ir toliau registruojama statybos, prekybos, pramonės ir transporto sektoriuose veikiančioms įmonėms.

Per lapkritį statybų sektoriuje buvo užfiksuota 31 proc. visų įregistruotų įmonių areštų, prekybos sektoriuje - 23 proc., pramonės - 13 proc., o transporto - 12 proc. 

Pasak „Creditinfo“ kredito rizikos vadovės, tikėtina, kad iš šiais metais daugiausiai turto areštų generuojančių verslo sektorių, pirmiausia teigiamas tendencijas dėl atsigaunančių eksporto rinkų įžvelgsime pramonės sektoriuje.


Šiame straipsnyje: turto areštas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių